National Geographic визначив найкращі мандрівні фото року

— 3 липня 2016, 14:34

Відоме у всьому світі видання оголосило переможців цьогорічного конкурсу тревел-фотографії National Geographic Travel Photographer of the Year.

Знімок має назву "Зимовий вершник". Його автор – фотограф з Гонконгу Ентоні Лау (Anthony Lau). Він зробив світлину під час останньої подорожі до Монголії. Після раннього походу Лау та його друзі поверталися до готелю, коли вони побачили групу вершників.

"Зима у Внутрішній Монголії дуже невблаганна. За температури мінус двадцять і нижче, з постійною хуртовиною в усіх напрямках було важко переконати себе вийти з машини і знімати. Однак коли я побачив, як вершники демонстрували свої навички і командували табуном з дистанції, я швидко схопив камеру і встиг захопити той момент, коли один з наїзників виринав із ранкового туману", - розповів переможець.

Саме Ентоні Лау і став тревел-фотографом року.

Знімок Ентоні Лау приніс йому титул Тревел-фотографа року. Фото National Geographic Travel Photographer of the Year

У категорії "Природа" переміг знімок Хірокі Іноуе (Hiroki Inoue), зроблений на острові Хоккайдо, Японія. Він називається "Куди б ти не йшов, я піду слідом".

"Я саме їхав додому і був розчарований тим, що день завершився ні з чим. І тут я почув звук "квак-квак"! Це були червоні лисиці. Наприкінці зими у них розпочався сезон кохання. Вони дбали одне про одного так, що нам мало б стати заздрісно", - розповів Хірокі.

Фото Хірокі Іноуе перемогло у категорії "Природа". Фото National Geographic Travel Photographer of the Year

У категорії "Міста" найкращою визнали світлину Такаші Накагави, зроблену у Марокко.

Автор фотографії шукав затишку у метушливому та галасливому Марракеші, і він знайшов його у місцевій Медресе (ісламській школі). Несподівано у басейні з’явилось прекрасне віддзеркалення.

Такаші Накагава зробив світлину року у номінації "Міста". На ній - медресе у Марракеші. National Geographic Travel Photographer of the Year

Усю галерею учасників конкурсу можна переглянути на сайті National Geographic.

Реклама:

Головне сьогодні