Музикант "Бумбокс" став композитором вистави про Сенцова, Павленського та Альохіну

— 27 вересня 2016, 10:45

Цієї осені розпочалися світові гастролі вистави "Burning Doors", в якій розповідаються історії трьох митців, які опинилися у в’язниці – активістки Марії Альохіної, художника Петра Павленського та кінорежисера Олега Сенцова.

"Я дуже радий тому, що в роботі над цим спектаклем ми почали співпрацювати з нашими українськими друзями – гуртом Бумбокс, запросивши у ролі композитора барабанщика групи Олександра Люлякіна. Нам знадобилося всього декілька днів на те, щоб зробити роботу, на яку більшості музикантів знадобилися б тижні. Удвічі цінніша подібна співпраця в контексті майбутньої роботи, яку ми плануємо спільно з Бумбоксом", – розповів арт-директор театру і режисер вистави Микола Халезін.

У створенні музики до спектаклю Люлякіну допомагав британський саунд-дизайнер Ричард Хаммартан.

Світова прем'єра вистави відбулася 23 серпня в Лестері, далі розпочалося турне по п'яти містах Великобританії, прем’єри відбудуться також в Італії та Австралії.

Світова прем'єра вистави відбулася 23 серпня в Лестері

"Burning Doors" – це друга спільна робота Білоруського вільного театру і гурту "Бумбокс". Першою у жовтні 2015 року, була акція "I'm with the BannedStaging a Revolution" – концерт солідарності, в якому взяли участь Девід Гілмор, Pussy Riot, Brutto, Бумбокс, Кім Кетрелл, Джереми Айронс, Вікторія Модеста, Ніл Теннант.

"Burning Doors" – це друга спільна робота Білоруського вільного театру і гурту "Бумбокс"

12 жовтня відбудеться пряма трансляція спектаклю "Burning Doors" з Манчестера. У дискусії після показу вистави візьмуть участь громадські діячі України, Росії та Білорусі.

12 жовтня відбудеться пряма трансляція спектаклю "Burning Doors" з Манчестера

Протягом прокату вистави в різних країнах буде організатори планують ініціювати кампанію за звільнення Олега Сенцова.

Реклама:

Головне сьогодні