Меморіал "Бабин Яр" створять за 5 років – до 80-ї річниці трагедії

— 29 вересня 2016, 15:15

Про це йшлося під час церемонії підписання Декларації про наміри створення Меморіального центру пам’яті жертв Голокосту "Бабин Яр", повідомляє сайт столичного мера.

Можливість співпраці у створенні проекту обговорювалася з керівництвом меморіального комплексу "Яд-Вашем" в Єрусалимі та Національного меморіального музею Голокосту у Вашингтоні.

"Меморіал в Києві повинен бути. Ми зробимо все, щоб він був відкритий до 80-ої річниці трагедії Бабиного Яру", – сказав Віталій Кличко.

Зараз існує кілька планів щодо того, як має виглядати меморіальний центр. Напередодні підписання декларації, відбувався конкурс на створення Меморіального парку.

[L]Участь у конкурсі взяли 32 проекти з 15-ти країн світу. Міжнародне журі відібрало 7 найкращих, пише Історична правда.

До трійки переможців увійшли проекти зі Словаччини, Колумбії та США. Серед критеріїв, на які зважали члени журі, – включеність майбутнього меморіального простору в інфраструктуру міста, маркування того, яке було в Бабиному Яру і залишилося сьогодні, а також відсутність громіздких споруд.

Участь у конкурсі взяли 32 проекти з 15-ти країн світу. Фото contest.in.ua

"Чи дав цей конкурс відповідь на найважливіше питання: як зробити так, аби Бабин Яр, який є водночас символом Голокосту і братською могилою інших жертв нацизму, став місцем пам'яті всіх жертв, щоб припинити це абсолютно непотрібне змагання жертв, яке ми бачимо протягом останніх років, починаючи з 1991-го? Напевно, ні, тому що переможця цього конкурсу не визначено. Але найважливішим є те, що цим конкурсом ми вже задали правильне питання. А це вже початок правильного шляху", – підкреслив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Реклама:

Головне сьогодні