У Британії вручили Букерівську премію американцю

— 26 жовтня 2016, 10:04

Одну із найпрестижніших літературних нагород отримав американський письменник Пол Бітті за книгу "Розпродаж" ("The Sellout").

Окрім визнання, він одержить приз у розмірі 50 тисяч фунтів.

До короткого списку премії також увійшли британка Дебора Леві ("Гаряче молоко", "Hot Milk"), англійський письменник Грем Макрае Бурне із текстом "Його брудний план" ("His Bloody Project").

Одну із найпрестижніших літературних нагород отримав американський письменник Пол Бітті за книгу "Рожпродаж" ("The Sellout")

У шістку головних претендентів на "Букера" також потрапили американка Оттесса Мошфех з твором "Ейлін" ("Еileen"), канадсько-британський письменник Девід Шалай за текст "Все, чим є людина" ("All That Man Is") та канадійка Мадлен Тієн із книгою "Не кажи, що у нас нічого немає" ("Do Not Say We Have Nothing").

У Британії оголосили цьогорічного переможця Букерівської премії. Фото themanbookerprize.com

Міжнародну Букерівську премію цього року одержала письменниця з Південної Кореї Хан Канг, авторка роману "Вегетаріанка" (The Vegetarian).

[L]У книзі йдеться про долю жінки на ім'я Йонг Хай, яка вирішила повстати проти усталених норм і стати вегетаріанкою. Це була спроба головної героїні відмовитися від людської жорстокості. Однак вчинок розділив її сім'ю.

2015 року Букерівську премію отримав роман про Боба Марлі.

"Коротка історія семи вбивств" автора з Ямайки Марлона Джеймса розповідає про невдалу спробу убивства співака Боба Марлі, а також про наркотики, насильство, лайки, банди, реггі та ЦРУ.

Реклама:

Головне сьогодні