Боб Ділан пояснив, чому так довго мовчав щодо "Нобелівки"

— 29 жовтня 2016, 11:30

Доки Ділан презентує свої художні роботи в Оклахомі, виданню The Telegraph вдалося поспілкуватися з легендарним музикантом.

Боб Ділан розповів, що залюбки візьме участь у церемонії вручення Нобелівської премії, яка відбудеться 10 грудня у Стокгольмі, "якщо це можливо".

На закиди з приводу неввічливого мовчання після оголошення його лауреатом, музикант відповів: "Що ж, ось я".

Він досі не може повірити, що має таку честь та сприймає нагороду як надзвичайно важливу.

[L]"Чи візьму я Нобелівську премію? Звісно ж!", – говорить Ділан.

В інтерв'ю він також розповів, наскільки важливу частину його життя займає тепер образотворче мистецтво, сказавши: "Людина має знати своє місце. Є речі, що перебувають за межами талантів кожного".

Раніше через тривале мовчання Ділана почали поширюватися чутки, що він не збирається приймати нагороду. Член журі Нобелівської премії з літератури, письменник Пер Вестберг, звинуватив Боба Ділана у зарозумілості і неввічливості.

13 жовтня Нобелівський комітет оголосив лауреата найпрестижнішої у світі відзнаки у галузі літератури. Її отримав американський співак Боб Ділан (Роберт Аллен Ціммерман) "за створення нових поетичних експресій в американській пісенній традиції".

Ділан – композитор, поет і гітарист. Він також видав 6 книжок зі своїми малюнками, продав понад 100 мільйонів платівок, завдяки чому його вважають одним з найуспішніших музикантів сучасності.

Дідусь і бабуся Боба Ділана по батьковій лініїродом з Одеси. Зігман і Анна Ціммерман виїхали до США у 1905 році у зв’язку з єврейськими погромами.

Реклама:

Головне сьогодні