Церква з дроту і виступ на Північному Льодовитому океані. Обрано найкращі арт-інсталяції 2016 року

— 21 грудня 2016, 13:40

У підсумковий список увійшли 10 робіт, серед яких "Стежки, що плавають" американського скульптора і художника Христо Явашева.

Інсталяція поєднала острови Сан-Паоло і Монте-Ізола на італійському озері Ізео з материком, пише BirdInFlight.

"Стежки, що плавають" американського скульптора і художника Христо Явашева. Фото birdinflight.com

Автори видання також відзначили концерт італійського композитора Людовіко Ейнауді на плавучій платформі в Північному Льодовитому океані.

[L]Нагадаємо, Ейнауді грав свою композицію "Елегія для Арктики" — її було написано для організації Грінпіс, яка прагнула таким чином привернути увагу до шкідливого впливу зміни клімату на цей куточок світу. Під час виконання мелодії композитор дрейфував на плавучій платформі поблизу архіпелагу Шпіцберген. Акомпанементом для потужної мелодії стали звуки падіння льоду в океан

Особливу увагу привернула робота Ай Вейвея, який завісив колони Берлінського драматичного театру сотнями рятувальних жилетів, зібраних на грецькому острові Лесбос, куди прибувають мігранти з країн Близького Сходу.

Cотні рятувальних жилетів, зібраних на грецькому острові Лесбос, куди прибувають мігранти з країн Близького Сходу. Фото birdinflight.com

Також у рейтингу – гігантська інсталяція із зображенням атлета, створена французьким художником JR в Ріо-де-Жанейро напередодні Олімпійських ігор, побудована з дроту церква в Південній Італії і секретні кімнати, в які художник Briancoshock перетворив занедбані каналізаційні люки на вулицях Мілана.

Гігантська інсталяція із зображенням атлета, створена французьким художником JR в Ріо-де-Жанейро. Фото birdinflight.com

Побудована з дроту церква в Південній Італії, автор Едуардо Тресолді. Фото birdinflight.com
Кімнати, в які художник Briancoshock перетворив занедбані каналізаційні люки на вулицях Мілана. Фото birdinflight.com
Реклама:

Головне сьогодні