Стало відомо, хто замінить Боба Ділана під час Нобелівської церемонії

— 6 грудня 2016, 11:40

Музикантка й письменниця Патті Сміт під час урочистої події виконає пісню Ділана "A Hard Rain's A-Gonna Fall", йдеться на The Guardian.

Пісню Патті Сміт виконає у супроводі Королівського філармонічного оркестру під керівництвом диригента Ганса Ек.

Вважається, що саме цей сингл у 1963 році зробив музиканта відомим

Ділан склав промову з нагоди отримання премії, але оскільки сам не відвідає церемонію, її оголосить один із членів Шведської академії, Хорас Енгдаль. Рукопис Ділан уже передав.

Раніше поет і музикант Боб Ділан у приватному листі до Шведської академії повідомив, що не з’явиться на Нобелівську церемонію 10 грудня, щоб забрати відзнаку.

[L]У листі Ділан пояснив, що з огляду на наявні обставини, він не зможе приїхати до Стокгольма у грудні. Він вкотре підкреслив, що дійсно відчуває велику честь та хотів би мати можливість отримати відзнаку особисто.

Випадок, коли лауреат не з’являється за премією – незвичний, проте не унікальний в історії "нобелівки". Кілька номінантів через різні причини не приїздили у Стокгольм. Серед них – Доріс Лессінг, Гарольд Пінтер та Ельфріде Єлінек.

Раніше Боб Ділан пояснював, чому так довго мовчав щодо Нобелівської премії тим, що звістка про її присудження відібрала йому мову.

У кінці жовтня Ділан дав інтерв'ю виданню The Telegraph, в якому розповів, що хотів взяти участь у церемонії вручення Нобелівської премії, яка відбудеться 10 грудня у Стокгольмі.

Через тривале мовчання Ділана почали поширюватися чутки, що він не збирається приймати нагороду. Член журі Нобелівської премії з літератури, письменник Пер Вестберг, звинуватив Боба Ділана у зарозумілості і неввічливості.

Ділан склав промову з нагоди отримання премії. Фото wsj.com

13 жовтня Нобелівський комітет оголосив лауреата найпрестижнішої у світі відзнаки у галузі літератури. Її отримав американський співак Боб Ділан (Роберт Аллен Ціммерман) "за створення нових поетичних експресій в американській пісенній традиції".

Ділан – композитор, поет і гітарист. Він також видав 6 книжок зі своїми малюнками, продав понад 100 мільйонів платівок, завдяки чому його вважають одним з найуспішніших музикантів сучасності.

Реклама:

Головне сьогодні