Названо переможця престижної премії сучасного мистецтва. Фото

— 6 грудня 2016, 11:55

Сума нагороди – 25 тисяч британських фунтів. Мартен сказала, що планує розділити гроші за отриману премію з іншими номінантами – Антеа Гамільтон, Джозефіною Прайд та Майклом Діном.

Минулого місяця Мартен вже отримала премію Хепворта, яку вручають що два роки за видатну скульптуру (сума нагороди – 30 тисяч британських фунтів)

Отримавши премію Хепворта, вона зробила аналогічну заяву.

Переможиця Хелен Мартен і її роботи

Журі конкурсу Turner Prize вказало, що вражено роботами 31-річної художниці у тому числі її проектом на 56-ій Венеційській Бієннале та персональній виставці у Нью-Йорку (Eucalyptus Let Us In).

Виставка Eucalyptus Let Us In (Тут і далі - фото з сайту галереї Greene Naftali (Нью-Йорк))

Як пише CNN, критикам доволі важко описувати її роботи.

Одна з її інсталяцій інсталяція складається з трьох робіт, які зроблені з об’єктів "знайдених у щоденному житті" – у тому числі монет, ватних паличок, підстилок для взуття та яєць.

Сама художниця описала свою роботу як коментар до "великого сірого коктейлю інформації", який ми щодня споживаємо, пише Independent.

Серед попередніх переможців Turner Prize були Демієн Хьорст з його акулою у формальдегіді, та Трейсі Емін, яка удостоїлась нагороди за роботу "Моє ліжко".

"Моє ліжко" Трейсі Емін. Фото saatchigallery.com. Художниця теж отримувала Turner Prize

"Фізична неможливість смерті у свідомості когось живого" Демієна Хьорста. Фото з сайту художника. Він серед попередніх переможців цієї премії

Turner Prize премію щорічно вручають художнику віком до 50 років, який живе, працює або ж був народжений у Британії за видатну виставку, що відбулась за попередні 12 місяців.

Turner Prize була заснована у 1984 році. За правилами, володар премії отримує нагороду у суму 25 тисяч британських фунтів, ще по 5 тисяч отримують кожен учасник короткого списку.

Нижче подаємо роботи інших номінантів премії 2016 року з короткого списку.

Антеа Гамільтон. Фото Tate/Independent
Джозефін Прайд. Фото Tate/Independent
Майкл Дін і його роботи. Фото Tate/Independent
Реклама:

Головне сьогодні