"Тамплієри" Жадана зазвучать голосами Фоззі, Карпи, Чубая – на CD та вінілі

Збірка Сергія Жадана "Тамплієри" стала аудіокнигою.

"Тамплієри" Жадана зазвучать голосами Фоззі, Карпи, Чубая та інших. Фото instagram.com/chytaty.modno

Вірші з "Тамплієрів" для аудіозбірника записав сам Жадан, а також Сергій Михалок, Остап Ступка, Олексій Горбунов, Фоззі, Ірена Карпа, Сашко Положинський.

До проекту долучилися Каша Сальцова, Дмитро Ярошенко, Анджеліка Рудницька й Тарас Чубай. Робота над ним тривала 4 місяці.

Режисером аудіокниги став Ярослав Лодигін. Фото telekritika.ua

"Це не просто "виразне читання віршів". Тут немає жодної зайвої секунди, жодного випадкового звуку. Це нагадує мені ті радіопостановки, казки на вінілі, які ми слухали в дитинстві. "Тамплієри" для мене теж в деякій мірі казка, але доволі сумна. Це подорож по уявній землі, яка дуже нагадує Донбас, Азов, Харків, Київ – нашу країну, але у стані раптового Середньовіччя. Це аудіофільм, який треба слухати дуже уважно", – розповів режисер аудіокниги Ярослав Лодигін.

[L]Презентація аудіокниги відбудеться 9-го лютого 2017 року у приміщенні Київського пленетарію.

Книга найдійде в електронний продаж у лютому. Придбати її на CD-диску можна буде під час презентації 9-го лютого та під час подальших поетичних виступів Сергія Жадана. Також планується лімітований випуск вінілів.

На події також буде презентовано благодійний фонд Сергія Жадана, який віддасть увесь прибуток від продажів дисків та електронних копій, проданих квитків, на допомогу дітям загиблих військових.

"Для мене кожна нова книга віршів – це така собі антологія різних голосів, різних інтонацій. Я їх особисто завжди чую. Але страшенно цікаво, як їх чують усі інші. Тому вся ця ідея – неймовірне зібрання різних голосів. Сильних, зворушливих, веселих і печальних, – вважає Сергій Жадан.

Я надзвичайно вдячний друзям, музикантам та акторам, за те, що підтримали цей проект, що оживили ці вірші своїми інтонаціями, що підтримали нашу благодійну ініціативу. Сподіваюсь, вірші в їхньому виконанні багато кому додадуть сил та упевненості. Адже поезія і створена для того, аби додавати нам сил та впевненості".

На події також буде презентовано благодійний фонд Сергія Жадана. Фото proudofukraine.com

Раніше Жадан розповів, що пише новий роман про війну, який може побачити світ уже цього року.

Сергій Жадан:

"Для мене кожна нова книга віршів – це така собі антологія різних голосів, різних інтонацій. Я їх особисто завжди чую. Але страшенно цікаво, як їх чують усі інші. Тому вся ця ідея – неймовірне зібрання різних голосів. Сильних, зворушливих, веселих і печальних. Я надзвичайно вдячний друзям, музикантам та акторам, за те, що підтримали цей проект, що оживили ці вірші своїми інтонаціями, що підтримали нашу благодійну ініціативу. Сподіваюсь, вірші в їхньому виконанні багато кому додадуть сил та упевненості. Адже поезія і створена для того, аби додавати нам сил та впевненості".

Реклама:

Головне сьогодні