Провідні мистецькі осередки підтримали Центр візуальної культури після нападу

— 15 лютого 2017, 16:49

Мистецький Арсенал, Національний художній музей, платформа ІЗОЛЯЦІЯ та арт-центр Closer висловили свою солідарність із Центром візуальної культури та підтримали його після нападу.

Мистецькі осередки підтримали Центр візуальної культури після нападу. Фото Дмитро Ларін

У заяві представників культурних осередків ідеться, що напад на мистецтво апріорі не може бути заради добра:

"Серед важливих завдань мистецтва – оголювати найболючіші нерви суспільства, акцентувати актуальні проблеми, обстоювати людську свободу й утверджувати цінність життя. Вандалізм же асоціюється з небезпекою та нестабільністю, породжує неспокій і відчуття вразливості.

Виставка Чичкана після нападу. Фото Дмитро Ларін

Фізичний напад не може бути протестом чи способом висловитись і не може класифікуватись як прояв позиції. Руйнівник у масці – не праворадикал чи ліворадикал. Це злочинець, якого мають ідентифікувати і покарати відповідно до Закону. Людина із переконаннями не вдягає маску, щоб про них заявити".

[L]Своїм зверненням представники культурних центрів України висловили солідарність із Центром візуальної культури, його співробітниками, що витримали напад і знову відкрили свої двері відвідувачам.

"Колеги із ЦВК вкотре доводять, що мистецтво не можна змусити замовкнути. На розтрощений майданчик будуть приходити відвідувачі і дивитись промовисті уламки виставки Давида Чичкана, котрі говорять нам: наше суспільство ще далеко не ідеальне, і ми ще маємо працювати над самими собою.

Мистецтво не терпить цензури влади і сили. Мистецтво розуміє тільки мову очей, що дивляться на нього з захватом чи байдужістю, з пошаною чи презирством", – йдеться у заяві.

Ініціатори звернення закликають долучатися до акції підтримки.

Реклама:

Головне сьогодні