Жадан дописав роман і розповів, коли його шукати у книгарнях

— 1 березня 2017, 13:21

1 березня письменник Сергій Жадан "відзвітував" про те, що завершив свій новий роман.

1 березня письменник Сергій Жадан "відзвітував" про те, що завершив свій новий роман. Фото usionline.com

"Дорогі брати і сестри. З сердечною втіхою й душевним трепетом повідомляю, що сьогодні, 1 березня 2017 року, поставив останню крапку в своєму новому романі. 464 тисяч знаків (із пробілами). Шукайте цього року в книгарнях України", – написав Жадан на Facebook.

[L]Раніше письменник під час ефіру на одному із телеканалів анонсував, що готує новий роман про війну.

Під час розмови він сказав, що в українській літературі останнім часом з'явився цілий пласт текстів, присвячених Майдану і війні, та на його думку, "поки не з'явився у нас український Ремарк, Хемінгуей".

Політик Віктор Медведчук вирішив скористатися словами Жадана у власних політичних цілях та спекулюючи на темі завершення війни, подав свою інтерпретацію сказаного.

Сергій Жадан відповів Медведчукові за перекручування сказаного ним щодо Хемінгуея: "… пане Медведчук, цілком можливо, що ця війна не дала (поки що) Україні свого Гемінгвея, але вона напевне дала Росії свого Гітлера. Можливо, в нього за вікном нині 1939-й, можливо, 1940, цілком можливо навіть, що він готується до свого 1941-го. Але річ у тім, що історія кожного Гітлера так чи інакше завершується 1945-им. Це вам будь-який Гемінгвей скаже".

Реклама:

Головне сьогодні