Грузинському застіллю дали статус пам’ятки нематеріальної культури

— 24 березня 2017, 14:56

Національне агентство Грузії з охорони культурної спадщини присвоїло грузинському застіллю статус пам’ятки нематеріальної культури.

Національне агентство Грузії з охорони культурної спадщини присвоїло грузинському застіллю статус пам’ятки нематеріальної культури. Фото georgiaclub.ru

"Присвоїти статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини об'єктові нематеріальної культурної спадщини - традиційному грузинському застіллю/культурі трапези (картулі супра)", – йдеться в наказі, оприлюдненому в п'ятницю на офіційному сайті "Законодавчого вісника Грузії".

У розпорядженні зазначається, що воно може бути оскаржене "зацікавленою стороною" протягом місяця після офіційного ознайомлення в міністерстві культури і охорони пам'ятників Грузії, йдеться на Грузія Online.

[L]Раніше статус нематеріального пам'ятки культурної спадщини в Грузії було присвоєно традиційній технології витримки вина у великих глиняних глечиках – квеврі, внесених до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, а також всіх трьох видах грузинського алфавіту і грузинській національній боротьбі.

20 березня також стало відомо, що Парламент Республіки Молдова прийняв закон, згідно з яким вино в країні виключено зі списку алкогольних напоїв і офіційно визнано продуктом харчування.

Таке рішення було прийнято, щоб підтримати молдавських виноробів, повідомляє Moldpres.

Зі вступом закону в дію, у Молдові на вино більше не будуть поширюватися обмеження на рекламу і продаж у нічний час.

Реклама:

Головне сьогодні