Фільм Олеся Саніна став найкращим на кінофестивалі у США

— 27 березня 2017, 11:38

Фільм "Переломний момент: Війна за демократію в Україні", співрежисерами якого є володар трьох "Оскарів" Марк Джонатан Харріс та режисер "Поводиря" Олесь Санін, визнано найкращим документальним фільмом на 23-му міжнародномукінофестивалі у Сан Луїс Обіспо.

Фото luckyukraine.in.ua

Це вже друга перемога фільму, який до цього назвали найкращою документалкою кінофестивалю EtCultura у Флориді, повідомляє Держкіно.

Українська прем’єра стрічки відбулася у лютому 2017-го, до річниці пам'яті Небесної сотні.

SLO Film Fest – фестиваль незалежного кіно, який проходить у березні у м. Сан Луїс Обіспо, штат Каліфорнія.

[L]"На покази Переломного моменту були розкуплені усі квитки. Коли на церемонії нагородження я висловив подяку українському народу за те, що в часи "альтернативних фактів" і "фейкових новин" вони досі вірять у те, що "правда – понад усе", аудиторія у 800 осіб вибухнула 30-секундними оваціями. Було неймовірно відчувати, наскільки фестиваль і люди в Сан Луїс Обіспо підтримали "Переломний момент" і нерівну боротьбу України за демократію", – розповів сценарист картини Пол Волянський.

"Переломний Момент" — це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій.

Серед головних героїв — дитячий театральний режисер Андрій "Богема" Шараскін, лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані та війни на Сході України, що лишили своє звичне життя заради створення більш демократичної, справедливої і незалежної держави.

Фільм показує боротьбу, яка на цей момент забрала життя понад 10 тис. українців, а мільйони позбавила власних домівок.

Фільм охоплює період 2013-2016 років. У стрічці зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України.

За час роботи над картиною було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та Сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Реклама:

Головне сьогодні