В українському кіно відчувається дефіцит творчих кадрів – Іллєнко

— 10 травня 2017, 13:41

Глава Держкіно Пилип Іллєнко заявляє, що українське кіновиробництво завдяки збільшеному держфінансуванню вже починає відчувати дефіцит творчих кадрів.

Глава Держкіно Пилип Іллєнко заявляє, що українське кіновиробництво починає відчувати дефіцит творчих кадрів. Фото Yaruta/Depositphotos

"Потрібно визнати, що бюджет, який був виділений на підтримку кіно в 2017 році (500 млн грн) є найбільшим за всю історію незалежної України, і він дозволяє говорити про те, що відбувається інтенсивний розвиток. Ми за великим рахунком починаємо стикатися з тим, що починаємо відчувати дефіцит творчих кадрів ", – сказав глава Держкіно на прес-конференції в Києві у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що зараз Держкіно здійснює підтримку 50 повнометражних художніх фільмів, а всього близько 90 проектів.

"Є серозна необхідність говорити про розвиток кіноосвіти, ми сьогодні стикаємося з тим, що фактично нам необхідно значні зусилля вкладати в освіту професійне, даючи можливість українським студентам їздити за державний рахунок вчитися за кордоном", – сказав Іллєнко.

[L]За його словами, попри активний розвиток кіноіндустрія в Україні ще не стала самодостатньою, однак, якщо держава продовжить активно підтримувати кіновиробництво протягом 5 років, тоді можна буде говорити про самостійний розвиток індустрії.

"Я думаю, якщо така підтримка з боку держави українського кіно буде відбуватися ще мінімум 5 років поспіль, то українська кіноіндустрія вийде на рівень самодостатності, коли можна буде говорити про зміну підходів", – додав Іллєнко.

Реклама:

Головне сьогодні