Хто вийде на сцену другого півфіналу Євробачення-2017: імена, історії, відео

— 10 травня 2017, 16:34

Другий півфінал Євробачення-2017 відбудеться у Києві 11 травня. У цьому відбірному етапі конкурсу також візьмуть участь 18 виконавців.

У другому півфіналі Євробачення візьмуть участь 18 виконавців. Фото eurovision.ua

Трансляція другого півфіналу Євробачення розпочнеться о 22:00 за Києвом, з українськими коментарями за нею можна буде стежити на офіційному українському сайті конкурсу eurovision.ua, на телеканалі UA:Перший, у фан-зонах Києва, англійською мовою – на Youtube-каналі Євробачення.

Після другого півфіналу Євробачення вийти на сцену ще раз у фіналі 13 травня зможуть ще 10 виконавців.

[L]Нагадаємо, після першого півфіналу 9 травня квиток на ще один виступ собі забезпечили 10 музикантів. Крім того, гарантоване місце у фіналі має український гурт O.Torvald та представники країн "Великої п’ятірки" – Великої Британії, Італії, Іспанії, Франції та Німеччини.

У другому півфіналі 11 травня українські глядачі та професійне журі від нашої країни долучаться до визначення майбутніх фіналістів.

Серед українських членів журі – 5 представників музичної індустрії, повідомляє eurovision.ua.

До складу журі увійшли: Юрій Рибчинський – український поет, драматург, Софія Тарасова, співачка, срібна призерка Дитячого Євробачення 2013 року, Сергій Грачов – український композитор і аранжувальник, концертна продюсерка співачки Руслани під час її поїздки на Євробачення у 2004 році Яна Прядко та Серж Гагарін – радіоведучий, продюсер національної музичної премії YUNA.

Українські глядачі та фанати Євробачення зможуть проголосувати за учасників другого півфіналу, чиї виступи їм сподобалися.

Голосування проводиться за допомогою SMS та телефонних дзвінків з будь-якого мобільного або стаціонарного телефону.

Вікно для голосування у 2-му півфіналі буде відкрите протягом 15 хвилин після виступу останнього виконавця. Кількість дзвінків та SMS-повідомлень з одного номера не повинна перевищувати 20.

Номер для дзвінків – 0 900 30 07. SMS надсилайте на номер 7766 з текстом: "ХХ", де "ХХ" – порядковий номер учасників 2-го півфіналу.

Тарифи з ПДВ: телефонний дзвінок на території України – 4,80 грн.; SMS (всі GSM оператори) – 5,00 грн. Додатково стягується збір до ПФ – 7,5%.

У другому півфіналі Євробачення візьмуть участь такі співаки та гурти.

Тіяна Богічевич (Сербія)

Співачка представить Сербію на Євробаченні-2017 з піснею "In too deep".

У 2011 році Тіяна вже була на Євробаченні як бек-вокалістка представниці Сербії – Ніни, яка виступила з піснею "Сarobon".

Саме тоді вона загадала бажання повернутися на цей конкурс, але вже сольною артисткою.

"У Сербії всі фанатіють від Євробачення, а представляти свою країну на цьому конкурсі – моя дитяча мрія. По-друге, це велика честь для мене представляти Сербію. І останнє (але не за важливістю) це просто дуууже весело!", – розповідає Тіяна.

OG3NE (Нідерладни)

Троє сестер об'єдналися у гурт OG3NE і виконають пісню "Lignt and Shadows" на Євробаченні-2017.

22-річна Ліза та 21-річні близнята Емі та Шеллі назвали своє тріо за групою крові матері дівчат (О) та генетичного коду, що пов’язує сестер.

У 2014 році вони стали першим гуртом у світі, що переміг в музичному шоу Голос.

Дуже особиста та гармонійна пісня "Light and shadows" є музичним подарунком співачок для мами.

Її написав тато сестер – Рік Воль. Їхня мама хворіє вже багато років і це дуже вплинуло на сім’ю. Вони підтримують один одного, але й досі для них це величезний біль.

"Ми намагалися відобразити невпевнене та нестабільне життя, яке пацієнти та їхні сім’ї переживають, та співставити його з позитивом та надією! Зрештою ми хочемо, щоб пісня робила людей щасливішими!" – розповів Рік.

Timebelle (Швейцарія)

Гурт представлятиме свою країну із баладою "Apollo" на Євробаченні-2017 у Києві.

Назва гурту Timebelle означає атрибут "чарівного часу" в Берліні, де тріо колись і сформувалося.

Міруна Манеску солістка гурту, досвідчена музикантка та акторка з Румунії. Емануель Даніель Андрієску грає на фортепіано, але також навчає саксофону та кларнету. Музикант живе у Швейцарії вже 10 років.

Третій учасник гурту – це барабанщик Самуель Форстер. Дотримується своїх професійних поглядів, має безмежну енергію і талант.

Міруна завжди має час спокою перед виходом на сцену, намається сконцентруватися та налаштуватися на виступ, а Емануель та Самуель – обіймаються.

Натан Трент (Австрія)

Співак та автор пісень в жанрах поп і r’n’b представляє Австрію на Євробаченні-2017 з піснею "Running On Air".

Коли Натану було три роки, він почав займатися уроками гри на скрипці і фортепіано. Також у дитинстві він виступав в різних постановках державного театру в Інсбруці.

Натан почав писати власні пісні, коли йому було 11 років. Він є автором пісні "Running On Air, з якою виступатиме на Євробаченні цього року.

Розповідаючи про себе, музикант зауважує: "Я виріс, спілкуючись двома мовами – італійською та німецькою. Я можу їсти суші хоч кожен день".

А перед виходом на сцену Натан випиває дві пляшки води.

Яна Бурческа (Македонія)

Співачка виступить на Євробаченні-2017 з піснею "Dance Alone".

Із 2011 року, Яна брала участь у більш ніж 60 різноманітних проектах, проведених на підтримку людей, що перебувають у важких життєвих обставинах. Тоді ж вона стала послом ЮНІСЕФ, де займалася розвитком проекту "Школа без насильства".

"Я відтискалася на тротуарі з Бетменом на Бруклінському мосту в Нью-Йорку. Я співаю реп краще, ніж ви можете уявити, і я можуть вільно вимовити німецьке слово Aufmerksamkeitsdefizitmedikamentenbeipackzettel!" – розповідає про себе Яна.

Клаудія Феніелло (Мальта)

Співачка виконає пісню Breathlessly зі сцени столичного МВЦ 11 травня.

У 2012 році вона була близька до того, щоб представляти Мальту на Євробаченні, однак тільки у 2017 році вона, нарешті, стала переможницею національного відбору.

Клаудія працює помічницею із дітьми, які мають інтелектуальні, фізичні або поведінкові труднощі.

"Коли я була підлітком, я багато років страждала від булімії, і тепер я ходжу до шкіл, молодіжних центрів та лікарень та розказую про цю хворобу", – розповідає дівчина.

Вона обожнює подорожувати, захоплюється історією, а також припускає, що була єгиптянкою у минулому житті.

Ілінка та Алекс (Румунія)

Ілінка та Алекс представлять свою країну з піснею "Yodel It!"

Ілінка народилася в сім’ї музикантів, тому вже з 7 років почала займатися музикою.

Алекс Флореа почав співати з 16 років, коли брат Міхай, який представляв країну на Євробаченні у 2006 році, відправив його до музичної школи.

Ілінка – єдина виконавиця у Румунії, яка співає йодлем. Вона також уміє співати оперу, у той час як Алекс – актор.

Перед виходом на сцену виконавці розповідають одне одному смішні історії, щоб налаштуватися на хороший лад.

Джосі Папай (Угорщина)

У другому півфіналі Євробачення співак виконає пісню "Origo".

Музика віддавна відіграє важливу роль в сім’ї Джосі Папая, його батько був керівником великого ромського оркестру.

Джосі міг би стати професійним спортсменом, він змалечку грав в баскетбол, але в кінці кінців він вирішив йти за мрією і став музикантом.

Папай поєднує циганську та сучасну поп-музику.

"Я відчуваю себе дуже близьким до Бога, і він близький до мене. Тому я не можу вийти на сцену, не проказав молитву. Я насправді відчуваю присутність Бога, коли він там зі мною на сцені, це дуже незвичайне відчуття – коли я там, я бачу все абсолютно чітко, наче в кадрі все уповільнюється", – розповідає Джосі.

Аня (Данія)

Співачка представлятиме Данію на Євробаченні-2017 з піснею "Where I Am".

Співачці 21 рік, вона народилася і виросла в Австралії, хоч її батьки родом із Данії, де мешкає і більшість її родичів.

Аня любить тварин, у неї колись навіть була власна домашня змія. Попри те, що батьки родом із Данії, дівчина говорить данською лише протягом останніх 10 місяців.

"У мене є такий невеличкий ритуал, коли я дихаю глибоко, дивлюся на небо, знаходжу тихе місце і кажу собі, що все буде добре. Кажу: "Розважайся, але докладай максимум зусиль, а головне – розкажи свою історію виступом", – ділиться своєю історією дівчина.

Брендан Мюррей (Ірландія)

Музикант представлятиме Ірландію на Євробаченні з піснею "Dying To Try".

Із 17 років він виступає у складі успішного хлопчачого гурту Hometown. Їхній перший сингл "Where I Belong" було визнано національним хітом в Ірландіїї.

"Я родом із музичної сім’ї, виріс, заробляючи гроші співом на вулицях Голуея на заході Ірландії, а ще брав участь у місцевих конкурсах талантів. Я навчився грати на гітарі у 13 років, пізніше почав займатися вокалом. Коли мені виповнилося 16, я покинув школу, щоб займатися музичною кар’єрою. Саме тоді я приєднався до ірландської групи Hоmetown" – розповідає співак.

Брендан дуже сподівається вдало виступити, щоб народ Ірландії міг ним пишатися.

Валентина Монетта і Джимі Вілсон (Сан Маріно)

Дует у другому півфіналі Євробачення-2017 виконає пісню "Spirit Of The Night".

Валентина Монетта представляла Сан Маріно на пісенному конкурсі в 2012, 2013 та 2014 році.

Джимі Вілсон народився у Детройті. Він приїхав до Європи, уже як зірка мюзикла Майкла Джексона "Sisterella", а в 2010-му зіграв президента Обаму в мюзиклі "Hope".

Також він скоро випустить свій сольний альбом "So Damn Beautiful".

"Я не бачу кольори, але все відчуваю. І відчуваю біль світу та красу навколо. Я відчуваю всю енергетику, що навколо мене", – розповідає про себе Валентина.

"Я не маю жодних ритуалів перед виходом на сцену. Лише якісь розминки для голосу, а також концентруюся на гарному виступі, на думці про те, що глядачі від мене чекають та хочуть побачити", – додає Джимі.

Жак Худек (Хорватія)

Пісня, з якою Жак виступить на Євробаченні у 2017 році, називається "My Friend".

Дискографія Жака налічує 13 альбомів, що здобули срібний (5 разів), золотий, платиновий і алмазний сертифікати (його альбоми вийшли тиражем 250 тис, 500 тис, 1 млн та 10 млн екземплярів).

Він також є наставником на конкурсі Голос Хорватії. Бездоганний спів, сміливі виступи і оригінальність виконання відокремлюють Жака від звичайних поп-виконавців і слугують прикладом для інших.

"Пісня "My Friend" – ода життю. Вона спонукає нас жити щодня на повну, а також надихає нас бути тими, ким ми маємо бути. Вона нагадує нам про те, що треба поважати один одного і наші відмінності. Давайте просто будемо друзями, незважаючи на расу, національність, вік, віросповідання, сексуальну орієнтацію, соціальний статус або походження", – говорить виконавець.

Кремезний юнак має велике серце і все своє життя присвячує музиці.

JOWST (Норвегія)

JOWST або Joakim With Steen разом з вокалістом Олександром Волманном виконають пісню "Grab The Moment".

Коли Йоакіму було 15 років, він зацікавився панк-роком та почав писати пісні.

Вокал у пісні "Grab The Moment" належить Олександру Волманну. Він з музичної сім’ї та почав виявиляти інтерес до музики ще змалку. Його голосом озвучено мультфільм Ріо 2 (голос Роберто).

Перед виходом на сцену музиканти багато рухаються. JOWST п’є багато кави, а Олександр завжди наспівує пісні Еда Ширана.

Naviband (Білорусь)

Артем Лук’яненко і Kсенія Жук представлятимуть Білорусь на Євробаченні-2017 з піснею "Story Of My Life".

Артему 24 роки, він журналіст, професійний гітарист та піаніст. Ксенії 25 років, вона – вокалістка.

Naviband записали три студійні альбоми і багато гастролювали Центральною та Східною Європою. У 2016 році вони виконували офіційний гімн білоруської національної збірної з футболу - "Вперед Білокрила".

Пісня гурту Naviband уперше виконуватиметься на пісенному конкурсі білоруською мовою.

"Цього року нашій нації виповнюється 800 років. Для нас це дуже важливо і тому ми хочемо поділитися історією нашої країни, нашої культури і традиціями через нашу пісню. Адже білоруське місто Полоцьк є географічним центром Європи", – розповідають виконавці.

Крістіан Костов (Болгарія)

17-річний музикант представляє Болгарію на Євробаченні в 2017 році з піснею "Beautiful Mess".

Крістіан Костов почав виступати сольно з 11 років. Він брав участь у російському конкурсі "Голос. Діти" у 2014 році, де його наставником був переможець Євробачення-2008 Діма Білан.

У серпні 2015 року Крістіан повернувся з Росії, щоб взяти участь в четвертому сезоні шоу X-Фактор в Болгарії. Його пісня "Не си за мен" була випущена його музичним брендом Virginia Records, і очолювала верхівки національних музичних чартів впродовж двох тижнів.

Крістіан дуже пишається тим, що його обрано болгарським національним телебаченням представляти Болгарію Євробаченні-2017.

Fusedmarc (Литва)

Гурт представлятиме Литву на Євробаченні з піснею "Rain of Revolution".

Про гурт Fusedmarc кажуть, що вони підняли стандарт литовської музики на європейський рівень одразу ж після своєї появи в 2004 році.

У 2005 році вони були названі "проривом литовськії альтернативної музики" та в 2007 році музикантів визнали найкращим експериментальним гуртом.

За останнє десятиріччя вони були головними представниками литовської сучасної музики за кордоном. Крім балтійських країн, група виступала в Німеччині, Великій Британії, Франції, Австрії, Бельгії, Нідерландах, Польщі, Угорщини та Чехії.

Лаура та Койт Тооме (Естонія)

Естонські поп-королі після 10-річної перерви повернулися на пісенний конкурс із піснею "Верона".

Ця пара ще підлітками представляла Естонію на Євробаченні. Койт був учасником від Естонії у Бірмінгемі в 1998 році з піснею "Mere Lapsed", Лаура – у 2005 році у Києві у складі дівочого гурту Suntribe з піснею "Let’s Get Loud".

Лаура зараз займає місце голови естонської джазової спілки, а Койт досягнув висот у музичному театрі.

Улюблена "мова" Лаури – "Häiking", вона її сама вигадала. Її улюблені ласощі в неділю вранці – млинці за бабусиним рецептом.

Крім того, що Койт є співаком і продюсером, він виступав у музичному театрі впродовж 17 років, грав головні ролі в п’єсах "The Phantom Of The Opera", "West Side Story" та багатьох інших.

Перед виступом Койт має звичку кумедно ходити по кімнаті.

ІМRІ (Ізраїль)

Виконавець вийде на сцену Євробачення-2017 із піснею "I Feel Alive".

Після двох виступів на Євробаченні на бек-вокалі (у 2015 році у Відні, та минулого року у Стокгольмі) співак вирішив спробувати власні сили.

ІMRI 25 років, він народився і виріс недалеко від Тель-Авіва, переміг у телевізійному пісенному конкурсі Rising Star цього року і здобув квиток на Євробачення-2017.

"У два роки я вже знав напам’ять слова пісні "We Are The Champions" і, здається, співав її перед родиною і друзями за кожної зручної нагоди. Ще відтоді, як я був маленький, мріяв співати на великій сцені перед мільйонами людей. Ви можете тільки уявити собі, яка честь для мене виступати на Євробаченні та представляти свою країну!" – розповідає музикант.

Усі історії виконавців – за матеріалами офіційного сайту конкурсу Eurovision.ua.

Реклама:

Головне сьогодні