Що співатиме "Велика п'ятірка" у фіналі Євробачення-2017: історії, відео

— 12 травня 2017, 17:57

Фінал Євробачення 2017 відбудеться 13 травня. У ньому візьмуть участь 26 виконавців, які пройшли відбіркові півфінали або потрапили на цей етап автоматично.

Фінал Євробачення 2017 відбудеться 13 травня. Фото eurovision.ua

Трансляція фіналу Євробачення розпочнеться о 22:00 за Києвом, з українськими коментарями за нею можна буде стежити на офіційному українському сайті конкурсу eurovision.ua, на телеканалі UA:Перший, у фан-зонах Києва, англійською мовою – на Youtube-каналі Євробачення.

Автоматично до фіналу потрапив український гурт O.Torvald на правах господаря цьогорічного пісенного змагання.

Нагадаємо, український гурт виступить із піснею "Time" під номером 22. У лютому цього року музиканти перемогли у національному відборі на Євробачення.

Учасники O.Torvald розповідають, що пісня "Time" – перша наша англомовна у їхній дискографії.

Троє з команди мають військову освіту, двоє – вегетаріанці. А гітарист і вокаліст гурту дружать вже 23 роки.

цьому році, як ніколи раніше, Україна має бути представлена людьми з сильним духом, які досягають своїх цілей та бажань. Ми – хлопці, які боримося за свою мрію та є незалежними, як і наша держава", – розповідають про себе музиканти.

Напередодні фіналу пісню O.Torvald також виконали міжнародною мовою жестів, щоб надалі й інші конкурсанти турбувалися про те, аби бути доступними для людей з особливими потребами.

Автоматично у фінал Євробачення-2017 потрапили представники країн "Великої п’ятірки".

Люсі Джонс (Велика Британія)

Співачка виконає пісню "Never Give Up On You".

Люсі – співачка і акторка з Південного Уельсу, яка має великий сценічний досвід. Вона грала в таких виставах, як "Cosette in Les Miserables", "Kelly in The Prodigals", "We Will Rock You", "Victoria in American Psycho" та мюзиклі "Molly Jensen in Ghost".

Як завзята любителька спорту, Люсі виконала гімн на спортивних заходах на Millennium і Twickenham стадіонах та "God Save the Queen" на стадіоні Wembley.

Цьогоріч Британія 60-й раз бере участь у Євробаченні. Співавтором пісні Люсі була Емілі де Форест (Emmelie de Forest), яка перемогла на Євробаченні в 2013 році.

Франческо Габані (Італія)

Франческо у фіналі Євробачення виконає пісню "Occidentali’s Karma".

Його батьки працювали в магазинах музичних інструментів, тому життя співака з дитинства було пов’язане з музикою.

У 2017-му році артист виграв у Sanremo у головній номінації з піснею "Occidentali’s Karma", ставши першим артистом, який переміг у кількох категоріях.

Згодом пісня "Occidentali’s Karma" стала золотою протягом тижня і двічі платиновою за місяць.

"Ви можете полюбити цю пісню за її слова, а, може, ви просто відчуєте запальний ритм і захочете танцювати. Загалом, це не важливо. Головне, що ця пісня працює на багатьох рівнях. Я впевнений, що різні культури та країни обов’язково полюблять її. Вона підходить для слухачів будь-якого віку", – розповідає Франческо.

Манель Наварро (Іспанія)

Музикант представлятиме Іспанію у 2017 році на Євробаченні з піснею "Do it for your lover.

Стиль Манеля схожий на музику Боба Ділана (Bob Dylan) та Еда Ширана (Ed Sheeran). Хлопець завжди носить з собою гітару та змінює поп-музику ритмами своїх чарівних пісень.

"Я абсолютно чесний і справжній хлопець… Я пишу власні пісні… І мене любить камера! Ми з другом завжди співаємо пісню "Despacito" перед виходом на сцену. Це і допомагає нам заспокоїтися", – розповідає Манель.

Альма (Франція)

Піаністка та авторка пісень представить Францію на Євробаченні-2017 з піснею "Requiem".

Отримавши освіту в бізнес-школі, Альма остаточно вирішила, що все життя хоче присвятити музиці.

Вона переїхала до Парижу, де і почалася її "найкраща подорож". Саме тоді Альма і познайомилася з Назимом (Nazim) – талановитим композитором, який написав "J’ai Cherche" для представника Франції на Євробаченні в 2016 році Аміра (Amir).

Альма розмовляє чотирма мовами, оскільки жила у США, Італії, Бразилії та Бельгії. Її сестра Амір також виконує роль наставниці співачки.

Перед виходом на сцену співачка любить побути наодинці, а потім рандомно обіймати людей, тому що хоче отримати "дозу любові".

Левіна (Німеччина)

Виконавиця представить Німеччину на Євробаченні-2017 з піснею "Perfect Life".

25-річна Ізабела (Левіна) Луен виграла відомий німецький регіональний, федеральний та національний музичний конкурс Juged Musiziert у 9 років.

[L]У 12 вона вже писала власні пісні, займалася вокалом в Лондоні.

"Perfect life" була написана платиновою композиторкою США Лінді Роббінс та її командою.

"Слова пісні "Perfect life" є універсальними та зрозумілими кожному. Швидкий біт пісні змушує людей танцювати. Я б хотіла під час живого концерту в Києві показати для аудиторії щось справді особливе", – ділиться Левіна.

Нагадаємо, перший півфінал Євробачення дав 10 його учасникам можливість поборотися за перемогу у конкурсі 13 травня.

Тоді до десятки фіналістів увійшли: Sunstroke Project (Молдова), Dihaj (Азербайджан), Демі (Греція), Робін Бенгтссон (Швеція), Сальвадор Собрал (Португалія).

Також 13 травня ще раз виступлять: Кашя Moш (Польща), Артсвік (Вірменія), Ісая (Австралія), Ховіг (Кіпр) та Бланш (Бельгія).

Із другого півфіналу на останній етап музичного конкурсу пройшли: Крістіан Костов (Болгарія), Naviband (Білорусь), Жак Худек (Хорватія), Джосі Папай (Угорщина), Аня (Данія), ІМRІ (Ізраїль)

Шанувальники конкурсу побачать у фіналі також таких виконавців: Ілінка та Алекс (Румунія), JOWST (Норвегія), OG3NE (Нідерладни) та Натана Трента (Австрія).

Усі історії виконавців – за матеріалами офіційного сайту конкурсу Eurovision.ua.

Реклама:

Головне сьогодні