Руки підтримки: Італієць створив скульптуру, щоб нагадати про зміни клімату

— 15 травня 2017, 11:17

Італієць Лоренцо Куінн створив монументальну скульптуру рук, які виринають із води венеційського каналу та хапаються за будівлю готелю Ca’ Sagredo, щоби вкотре привернути увагу до проблем глобального потепління.

Італієць Лоренцо Куінн створив монументальну скульптуру рук, які виринають із води венеційського каналу та хапаються за будівлю готелю Ca’ Sagredo. Фото halcyongallery.com

Свою роботу "Підтримка" скульптор виготовив до Вінеційської бієнале-2017.

Куінн намагався показати, що людям не варто забувати проблеми глобального потепління, тому що може стати запізно.

Свою роботу "Підтримка" скульптор виготовив до Вінеційської бієнале-2017. Фото halcyongallery.com

[L]"Венеція – арт-місто на воді, яке надихало різні культури протягом століть. Щоб продовжити цю традицію, варто потурбуватися про майбутнє покоління, тому що воно пререживає загрозу глобальних змін клімату", – розповів Куінн галереї Halcyon Gallery.

Розмірковуючи про дві сутності людини, яка творить і руйнує, своєю роботою скульптор хоче нагадати, що є третій елемент – можливість змінювати та облаштовувати світ.

"Підтримка" уособлює спроби утримати будівлю над водою з одного боку та страх, який викликає ситуація із глобальними змінами клімату – з іншого.

Лоренцо Куінн. Фото halcyongallery.com

"Мені хотілося створити те, що вважається найскладнішою технічно частиною людського тіла. Руки мають дуже багато сили – любити, ненавидіти, творити й знищувати", – пояснив Куінн.

Фото halcyongallery.com
Фото halcyongallery.com
Реклама:

Головне сьогодні