ЗМІ помилково оголосили про смерть лауреатки Нобеля Світлани Алексієвич

— 18 травня 2017, 12:36

Про смерть Нобелівської лауреатки з літератури 2015 року помилково повідомили ЗМІ із посиланням на міністра культури Франції Франсуаз Ніссен. Пізніше виявилося, що акаунт фейковий.

Фото resfed.com

Світлана Алексієвич спростувала виданню РБК хибну інформацію.

[L]Письменниця заявила, що "добре почувається", і новини про свою смерть, які сьогодні з'явилися у французькій Le Figaro, вона дізналася від журналістів.

"Кому таке захотілося поширювати, навіть не уявляю. Мої книги переклали корейською мовою, і я зараз в Сеулі на презентації", – сказала вона.

Про смерть письменниці 18 травня повідомила міністр культури Франції Франсуаз Ніссен у Twitter. Жодних деталей Ніссен не вказала.

Відомо, що до своїх повноважень Ніссен перейшла 17 травня 2017 року. До цього вона керувала видавництвом Actes Sud, в якому видавали переклади Алексієвич.

Пізніше в тому ж акаунті з'явилося повідомлення про те, що це розіграш італійського журналіста Томмазо Де Бенедетті.

Його знають як творця фейкових акаунтів відомих людей та автора фальшивих інтерв'ю зі знаменитостями, які публікувалися італійськими ЗМІ.

У 2012 році Бенедетті створив у Twitter фальшивий аккаунт міністра внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева, в якому повідомив про смерть президента Сирії Башара Асада.

Реклама:

Головне сьогодні