У Києві створять театр сучасного танцю

— 8 червня 2017, 16:31

Театр сучасного танцю "Київ Модерн-балет" на чолі з балетмейстером Раду Поклітару стане окремим закладом та отримає статус академічного.

Театр сучасного танцю "Київ Модерн-балет". Фото newzz.in.ua

Про це 8 червня повідомила заступниця голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

Дотепер колектив працював у складі Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва.

"Репертуар цього колективу виходить за межі творчої концепції Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва і сьогодні фактично формує сучасне хореографічне мистецтво. Місто має підтримати єдиний у країні професійний театр сучасного танцю, надавши йому відповідний статус", – повідомила Ганна Старостенко.

Тепер депутати Київради повинні порушити клопотання перед Мінкультом про надання закладу Театр "Київ Модерн-балет" статусу академічного.

Театр сучасного танцю "Київ Модерн-балет". Фото myvin.com.ua

Трупа сучасної хореографії "Київ Модерн-балет" створена у 2006 році балетмейстером Раду Поклітару, який за час існування колективу створив понад 15 одноактних і повнометражних балетів.

[L]Перша робота трупи "Кармен.TV" була нагороджена у 2007 році театральною премією "Київська пектораль" у двох номінаціях: "Найкраща вистава року" та "Найкраща робота балетмейстера".

У 2008 році за балети "Веронський міф: Шекспірименти", "Болеро", "Дощ" та "Лускунчик" колектив став володарем "Київської пекторалі" у номінації "Подія року".

У червні 2013 відбулася прем’єра балету "Лебедине озеро. Сучасна версія" – п’ятнадцятої постановки Раду Поклітару в "Київ Модерн-балеті" та першої, здійсненої трупою спільно з симфонічним оркестром театру.

"Київ Модерн-балет" гастролював у Франції, Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Португалії, Румунії, Китаї, Тайланді, Білорусі, Молдові та багатьох містах України.

Реклама:

Головне сьогодні