Дитячий хор із Житомира переміг на міжнародному фестивалі у Чехії

— 9 червня 2017, 11:07

Вихованці дитячого хору Gloria із Житомира здобули перемогу на 45-му міжнародному пісенному фестивалі, що відбувся у чеському місті Оломоуц.

Вихованці дитячого хору Gloria із Житомира здобули перемогу на 45-му міжнародному пісенному фестивалі у Чехії. Фото zhzh.info

Загалом у конкурсі брали участь 33 колективи з різних країн світу, повідомляє Укрінформ.

Серед них – вісім дитячих хорів, які представляли Словенію, Туреччину, Угорщину, Україну та Чехію.

"Наш хор був єдиним учасником від України. Ми отримали 96,7 бала зі 100 можливих. Слухачі аплодували і кричали нам "Браво", хоча на таких конкурсах це, в принципі, й не прийнято. 10 років тому ми вже брали участь у цьому фестивалі – і теж взяли "золото", – розповіла художня керівниця і диригентка колективу Наталія Клименко.

[L]Загалом у хорі Gloria співають близько 60 дітей віком від 9 до 16 років. Але на конкурс до Чехії виборювати перемогу цього разу вирушили половина вокалістів.

Менш ніж за півроку хор Gloria здобув 5 золотих медалей і 2 гран-прі на конкурсах різного рівня.

Крім того, після перемоги на фестивалі у Чехії, житомирський колектив також виступив у Франції.

На свято Трійці житомирський хор Gloria запросили до участі у католицькій месі французького храму.

"Після Оломоуца ми ще виступили на молодіжному фестивалі у місті Бельфор, в якому брали участь 6 тисяч учасників із п'яти континентів світу. Там Gloria співала в центральному костелі концерти щодня тривали по 50 хвилин. Доки ми розспівувалися, то на площі збирались величезні черги з охочих нас послухати, а в храмі під час виступів люди сідали навіть на підлозі", – додала Клименко.

Реклама:

Головне сьогодні