Буковський, Бондарчук, Остріков. Названо переможців Одеського кінофестивалю

— 23 липня 2017, 09:58

Журі Одеського міжнародного кінофестивалю визначило переможців конкурсних програм.

Документальна стрічка "Головна роль" Сергія Буковського стала переможцем Конкурсу європейських документальних фільмів. Стрічка розповідає про маму режисера – актрису Ніну Антонову.

Диплом від ФІПРЕССІ отримав короткометражний український фільм "Бузок" Катерини Горностай.

Також журі ФІПРЕССІ визнало стрічку "Рівень чорного" Валентина Васяновича найкращим повнометражним українським фільмом. Акторка Катерина Молчанова зіграла в обидвох фільмах-переможцях.

Журі Національного конкурсу обрало "Випуск’97" Павла Острікова найкращою українською короткометражною стрічкою.

Ніні Антоновій була присуджена нагорода за найкращу акторську роботу у фільмі "Головна роль".

Володарем "Золотого Дюка" за найкращий фільм стала стрічка "Dixie Land" Романа Бондарчука (Україна, Латвія, Німеччина).

[L]Картина "Припутні" Аркадія Непиталюка отримала спеціальну згадку від журі Національного конкурсу. Журі також відзначило фільм "Бузок" Катерини Горностай за вражаючу роботу акторок у стрічці.

Диплом від ФІПРЕССІ отримав короткометражний український фільм "Бузок" Катерини Горностай. Також журі ФІПРЕССІ визнало стрічку "Рівень чорного" Валентина Васяновича найкращим повнометражним українським фільмом.

Спеціальне згадування за демонстрацію суміші реальності від Міжнародного журі, яке очолює Крістіан Петцольд, отримав фільм режисера Ґен Цзюна "Вільно й легко" (Китай).

Ансамбль акторок – Ія Шугашвілі та Ціся Квамсашвілі – із грузинської стрічки "Моя щаслива родина" (Грузія, Німеччина) Нани Еквтімішвілі та Сімона Ґросса переміг у номінації "Найкраща акторська робота".

Нана Еквтімішвілі та Сімон Ґросс також стали найкращими режисерами Міжнародної конкурсної програми.

Найкращий фільм Міжнародного конкурсу за версією журі – "Літо 1993" (Іспанія) Карли Сімон. Це історія про 6-річну Фріду, що після смерті батьків переїздить з Барселони до родини дядька.

Глядачі ж надали перевагу стрічці "Король бельгійців" (Бельгія, Нідерланди, Болгарія) Петера Бросенса та Джессіки Вудворт – фільм отримав Ґран-Прі 8-го Одеського кінофестивалю.

Реклама:

Головне сьогодні