Фестиваль "Молодість" переїхав на травень

— 21 серпня 2017, 15:20

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" оголосив про нові терміни щорічного проведення.

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" переїхав на 26 травня. Фото molodist.kiev.ua

Замість жовтня кінофорум буде відбуватиметься в останній тиждень травня, повідомляють організатори.

Нові дати проведення наступного 47-го КМКФ "Молодість" – з 26 травня по 2 червня 2018 року.

Таке рішення дирекція фестивалю узгодила із Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та з усіма світовими кінофестивалями класу А і Б.

Більше року тривали перемовини з міжнародною кіноспільнотою щодо можливості перенесення дати проведення Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

[L]Оскільки фестиваль акредитований FIAPF, потрібно було отримати погодження з боку кожного члена федерації. Нарешті рішення щодо проведення фестивалю навесні було остаточно узгоджено і затверджено.

21-22 жовтня 2017 року відбудеться спеціальна подія "Молодість. Пролог", що презентуватиме новий травневий фестиваль "Молодість-47".

"У календарі кінофестивалів київська "Молодість" завжди була пов’язана з осінню. Але одночасно в жовтні проходили інші визначні фестивалі світу: у Відні, Лондоні, Варшаві, Римі. Перенесення термінів проведення "Молодості" на травень усуває цю фестивальну перенасиченість жовтня, – розповів голова Наглядової Ради КМКФ "Молодість" Владислав Лясовський.

Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Більше того, фестиваль проходитиме у дні святкування Дня Києва. Це є символічним, оскільки "Молодість" є Київським міжнародним фестивалем, знаковою подією для міста: так як Берлінале для Берліна або Каннський кінофестиваль для Канн".

Реклама:

Головне сьогодні