Через погрози правих організацій на Форумі видавців не презентують дитячу книжку

— 11 вересня 2017, 14:35

Письменниця Лариса Денисенко і Видавництво "Видавництво" скасували прем'єру книги "Майя та її мами", що мала відбутись під час 24-го міжнародного літературного ярмарку Форум видавців.

Це книга про дівчинку, яка росте у нетрадиційній родині. Історія має на меті вчити толерантності. Її авторка минулого тижня стала однією з посланців доброї волі ООН в Україні.

Презентацію скасували через лист-погрозу, що надійшов на ім'я начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки з копією на ГО "Форум видавців".

Зокрема, у листі йдеться про те, що запланована презентація, а також дискусія "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми" "є прямим посяганням на прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям і традиціям, які споконвіку формувались в українських родинах".

Книгу авторку підписанти називають такою, що "присвячена одностатевим зносинам".

Лист завершується прямою погрозою:

"У випадку Вашої бездіяльності ми будемо змушені самотужки вжити усіх можливих заходів, з метою недопущення проведення відверто провокаційної презентації у Львові".

За словами Олександри Коваль, голови правління ГО "Форум видавців", перед цим загрози надходили протягом місяця через соцмережі.

Також у зв'язку з погрозами під час Форуму видавців планують посилити охорону. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті фестивалю.

Реклама:

Головне сьогодні