Словацько-український фільм "Межа" висунули на "Оскар". ФОТО. ВІДЕО

— 21 вересня 2017, 14:13

На "Оскар" від Словаччини у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" претендуватиме словацько-українська копродукція, стрічка "Межа".

"Наш спільний зі Словаччиною фільм "Межа" вчора розпочав свою оскарівську гонку. Менш як за 2 місяці "Межа" вийде у всеукраїнський кінопрокат. Сподіваємося, що наш глядач оцінить фільм з такою ж потужністю, як і світова спільнота", – розповів український продюсер стрічки Андрій Єрмак.

[L]Світова прем’єра "Межі" відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де стрічка отримала приз на найкращу режисуру.

"Межа" б'є всі рекорди кінопрокату у Словаччині. Касові збори фільму за 5 тижнів прокату становлять більше 1 500 000 євро.

Всеукраїнський прокат фільму стартує 16 листопада. Незабаром стрічку покажуть у Туреччині, Чехії інших країнах.

"Уперше в історії за "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" поборються одразу три українські фільми! Це свідчить про стрімкий розвиток та високий рівень українського кіно, а також про важливість створення фільмів у європейській копродукції", – розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Кадр із фільму "Межа"

Шорт-лист у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" буде оголошений міжнародним оскарівським комітетом на початку наступного року.

90-та церемонія нагородження "Оскар"-2018 відбудеться 4 березня у Лос-Анджелесі.

Кадр із фільму "Межа"
Кадр із фільму "Межа"
Кадр із фільму "Межа"
Кадр із фільму "Межа"
Кадр із фільму "Межа"
Реклама:

Головне сьогодні