Українська документалка перемогла на фестивалі BEAST в Португалії

— 29 вересня 2017, 10:13

Стрічка "Яма" режисера Антона Яремчука перемогла у категорії "EastDoc - накращий документальний фільм" на Міжнародному фестивалі східноєвропейського кіно BEAST International Film Festival.

Кіноподія відбувалася уперше, 21-24 вересня у місті Порту на півночі Португалії.

Участь у фестивалі взяли 70 фільмів із 22 країн.

BEAST Porto організували, аби познайомити португальського глядача з роботами молодих режисерів з країн Східної Європи та Балкан: Польща, Україна, Грузія, Болгарія, Чорногорія, Сербія, Хорватія, Албанія, Румунія, Чехія, Словаччина та ін.

[L]Оцінювання робіт проводило міжнародне професійне журі у складі: професор школи мистецтв в Порту Олівія Маркеш де Сілва (Португалія), кінорежисер Пьотр Плавушевскі (Польща), продюсер Даніель Рейфершуйд (Велика Британія) та представник Європейського Парламенту в Португалії Тереза Вієра.

Нагороди присуджували у трьох категоріях: EastWave, EastDoc та ExperimentalEast.

Україну на міжнародній кіноподії представляли три фільми: "Зірка Давида" режисера Євгена Кошина, "Школа №3" Лізи Сміт та Георга Жено, і фільм "Яма" від Антона Яремчука та Данила Окулова.

Фільм Антона Яремчука "Яма" розповідає, як Денис, студент Національної музичної академії в Києві, вирішує створити нову версію опери "Севільський цирульник". Він виводить на сцену молодих і невідомих талановитих співаків, спонукаючи їх співати та декламувати італійською – оригінальною мовою цієї опери.

Фото beastfilm.pt

Денисові доводиться долати труднощі та намагатися впоратися з організаційними проблемами та вороже налаштованим оркестром, який не бажає йти тобі назустріч.

Під час фестивалю відбувся показ фільмів у категорії "BEAST Kids", де головними глядачами та суддями були наймолодші гості фестивалю. Також було проведено майстер-класи від представників єропейських кіношкіл.

Реклама:

Головне сьогодні