Замовників статуї рівноправ'я у Нью-Йорку оштрафували за дискримінацію жінок

— 10 жовтня 2017, 11:50

Компанія State Street Corporation, яка замовляла скульптуру "Безстрашна дівчинка" у Нью-Йорку, муситиме сплатити 5 мільйонів доларів штрафу.

"Безстрашна дівчинка". Фото artnet.com

Штраф призначили, тому що 305 жінкам у компанії давали менші заробітні плати, ніж чоловікам на аналогічних посадах, йдеться на The New York Times.

Ці звинувачення підтвердив Департамент праці США, залучивши також до справи скарги 15 темношкірих віце-президенток фірми, які стверджували, що їм платять менші, ніж білим найманим працівникам.

Представники State Street Corporation не погодилися із жодним звинуваченням, однак прийняли штрафні санкції та муситимуть виплатити 4,5 мільйона доларів компенсації постраждалим.

[L]Крім того, компанії доведеться викласти близько 500 тисяч доларів у фонд постраждалих співробітників.

У відповіді компанії на звинувачення у дискримінації йдеться, що основний її принцип – "дотримуватися рівності оплати праці та відстежування усіх процесів, що забезпечують це".

Розслідування Департаменту праці показало, що порушення розпочалися 2010 року, а різницю в оплаті праці публічно виявили у березні 2012-го.

Бронзову статую "Безстрашна дівчинка" встановили 7 березня 2017 року.

"Безстрашна дівчинка". Фото adweek.com

Її встановили навпроти "Бика з Уолл-стріт" в Нью-Йорку на знак протесту проти зменшення ролі жінок, які працюють у найбільших компаніях США.

Реклама:

Головне сьогодні