ВВС оголосила переможців премії Книга року в Україні

— 15 грудня 2017, 18:40

ВВС Україна оголосила переможців премії Книга року ВВС-2017.

Книгою року ВВС-2017 стала збірка оповідань Катерини Калитко "Земля загублених, або маленькі страшні казки".

Фото: Видавництво Старого Лева

Перемогу у номінації Дитяча книга року ВВС-2017 здобула книга Анни Коршунової "Комп і компанія".

Фото: static.wixstatic.com

Переможниці отримають по £1000 винагороди у гривневому еквіваленті.

"Теми, яких торкається Катерина Калитко у своїй збірці, особливо актуальні зараз, коли світ здається дедалі більш роз’єднаним.

Вона підкреслює важливість зберігати просте вміння людського спілкування, досягати взаєморозуміння між людьми з різним життєвим досвідом, несхожою історією та цінностями", розповів про переможницю редактор Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс.

"Комп і Компанія" Анни Коршунової – це чудова історія про те, як встати із-за комп'ютера і знайти дружбу і пригоди. Вона перегукується з найулюбленішими класичними творами української дитячої літератури.

Тільки тоді, коли пірнеш з головою у реальне життя, можна прожити справжнє дитинство, завести справжніх друзів і разом побороти несправедливість – і все це буде весело! Це важливий урок не лише для дітей, але й для їхніх батьків, залежних від соціальних мереж", – прокоментувала радниця ЄБРР з питань культури і членкиня журі Світлана Пиркало.

Минулого року перемогу здобули Таня Малярчук з книгою "Забуття" і Галина Ткачук з "Тринадцять історій у темряві".

Свого часу відзнаку "Книга року" від ВВС отримували Софія Андрухович, Мар’яна і Тарас Прохаськи, Юрій Винничук, Сергій Жадан та Люко Дашвар та інші.

Реклама:

Головне сьогодні