У містах і селах без кінотеатрів влаштовуватимуть кінофестивалі

— 28 грудня 2017, 10:26

Українське кіно показуватимуть на фестивалях у містечках і селах, що не мають кінотеатрів.

Фото artpicnic.org

Таке рішення прийняли організатори Днів українського кіно у Верховині, повідомляє Укрінформ.

"З Верховини ми повернулися в справжній ейфорії. Ми думали, що у маленьких містах, де немає кінотеатрів, буде величезний інтерес до українського кіно. Але аж такого бажання дивитися українське кіно ми не очікували, – розповів генеральний директор міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі.

Зал школи, де відбувалися покази, вміщує 300 людей. Але тих же "Кіборгів" ми показали на трьох сеансах, бо того забажали глядачі. І не тільки з Верховини, а й дуже багато людей приїжджали з околиць".

[L]Він нагадав, що саме у Верховині знімалися "Тіні забутих предків", "Анничка" та інші відомі фільми, водночас цей чудовий край залишається без кінотеатру, утім як і інші невеликі міста та селища в Україні.

"Сьогодні 60% населення України залишаються без кінотеатрів. І тільки-но ми оголосили цю акцію, отримали дуже багато листів з проханням приїхати з фестивалем сучасного українського кіно – із села Рокитного на Харківщині, від Львівської ОДА, з Богуслава... І ми зрозуміли, що розпочали дуже важливу акцію, – зазначив Халпахчі.

І наше завдання – з наступного року показати українське кіно в тих містах, в тих селах, де немає кінотеатрів, привезти туди режисерів, акторів. Ми маємо, знаходячись у столиці, зрозуміти потреби населення України".

Як зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, районних центрів в Україні, не рахуючи окуповані території, десь 470, з них тільки у 70 є кінотеатри.

Тобто їх не має абсолютна більшість міст України, відповідно люди не мають можливості ознайомитися з новими українськими фільмами.

Реклама:

Головне сьогодні