"Кіборгів" покажуть в інших країнах світу

— 5 грудня 2017, 15:06

Фільм "Кіборги" про захисників Донецького аеропорту покажуть у країнах Балтії, а також у Польщі та Канаді.

Про це повідомила продюсер стрічки Іванна Дядюра на прес-конференції, присвяченій виходу "Кіборгів" на українські екрани, передає "Укрінформ".

"Найперше ми знімали цей фільм для України, тому що ця тема нам дуже болить і це наша новітня історія.

Але коли ми робили цей фільм, ми розуміли, що необхідно, щоб цей фільм також бачили у світі, тому що у нас і досі триває війна, щоб знали і пам'ятали, що відбувається в Україні", – сказала Дядюра.

Вона додала, що уже є домовленість із міністерством закордонних справ про те, щоб "Кіборгів" впродовж року показували в українських посольствах у різних куточках світу.

[L]"Ми хотіли розказати, що дуже важливо чути один одного, намагатися достукатися один до одного, тому що дуже тривалий час нам не давали такої можливості, сіючи між нами страх, – розповів режисер стрічки Ахтем Сеїтаблаєв.

Адже коли ми один одного боїмося, то не думаємо про те, що у нас погані дороги, що немає верховенства права, гідної старості для літніх людей, немає високої якості навчання для наших дітей...

Ми хочемо показувати наш фільм і за кордонами нашої держави, щоб розповісти, що у нас точиться не громадянська війна, у нас цивілізаційний вибір між радянським минулим і, сподіваюсь, європейським майбутнім".

Фільм "Кіборги: Герої не вмирають" виходить в український прокат 7 грудня.

Реклама:

Головне сьогодні