Продюсеру документалки, що претендує на "Оскар", не дали візу в США через указ Трампа

— 23 лютого 2018, 17:25

Сирійський продюсер документальної стрічки "Останні люди в Алеппо" Карім Абід схоже не потрапить на цьогорічну премію "Оскар".

Кадр із фільму "Останні люди в Алеппо". Фото variety.com

Його фільм висунули у номінації премії "Найкращий документальний фільм", йдеться на Variety.

Однак Каріму Абіду відмовили у візі до США через указ Дональда Трампа щодо заборони імміграції з 7 переважно мусульманських країн, зокрема з Сирії.

[L]Продюсера підтримали в Американській кіноакадемії публічним зверненням, у якому йдеться:

"Режисер Ферас Файяд і продюсер Карім Абід створили історію, знявши фільм "Останні люди в Алеппо", першу картину творців із Сирії, номіновану на "Оскар ". Протягом 90 років премією відзначали досягнення у галузі кінематографії, які прагнуть долати кордони і звертатися до людей в усьому світі, не зважаючи на національні, етнічні чи релігійні розбіжності. Ми солідарні з Файядом, а також із продюсером фільму Карімом Абідом, якому відмовили у візі в США для участі у церемонії", – йдеться у повідомленні.

Минулого року іранський режисер Асгар Фархаді, чий фільм "Комівояжер" номінували на "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", не поїхав на церемонію нагородження так само через указ Трампа про заборону імміграції.

Тоді саме "Комівояжер" отримав "Оскар" у згаданій номінації.

Реклама:

Головне сьогодні