Що виконуватимуть конкуренти України на Євробаченні-2018. ВІДЕО

Завдяки перемозі Сальвадора Собрала у Києві в травні 2017-го, цього року "Євробачення" вперше пройде у столиці Португалії.

Змагатимуться конкурсанти із 43 країн. Півфінали відбудуться 8 і 10 травня, а фінал – 12 травня.

24 лютого Україна визначилась зі своїм представником – до Лісабону поїде 20-річний співак з Одеси MELOVIN з піснею "Under The Ladder"

Крім нас, свої композиції для "Євробачення-2018" вже обрали 18 країн, інші – голосуватимуть ввечері 25 лютого та визначатимуться впродовж березня.

Ми скомпілювали в одну добірку вже відомих конкурентів України.

Албанія

Албанський співак Евгент Бушпепа співає рідною мовою відносно недавно. Після закінчення школи він покинув рідну країну і декілька років жив та працював у Італії, і тільки по поверненню на батьківщину почав виконувати албанську музику.

На конкурс він привезе авторську пісню Mall ("Сумуючий").

Білорусь

Український співак Микита Алексєєв, він же просто Alekseev, представлятиме Білорусь.

Юнак повезе на конкурс пісню "Forever", котра стала предметом гучного скандалу. У січні більшість учасників білоруського нацвідбору вимагали дискваліфікації Alekseev, погрожуючи вийти зі змагання, якщо він потрапить до фіналу. На їхню думку, "Forever" – це просто версія російськомовної пісні "Навсегда", котру переклали англійською, переаранжували і скоротили.

Велика Британія

Британська співачка Сусанна Марі Корк, більш відома як SuRie, на конкурсі виконає баладу Storm. Пісня про те, що складні часи – тимчасові.

У неї є попередній досвід участі в цьому конкурсі, як бек-вокалістки та танцівниці у колективі Лоіка Ноттета, який представляв Бельгію на "Євробаченні-2015".

Також Сусанна була музичним директором у співачки Бланше, яка виконувала композицію City Lights у 2017 році у Києві.

Греція

38-річна гречанка Джанна Терзі розпочала успішну кар’єру не так давно – у 2005 році. З того часу вона випустила кілька успішних альбомів і переїхала до США.

На конкурсі у Лісабоні вона виконає композицію "Oneiro mou", що в перекладі означає "Моя мрія".

Данія

Данський співак Расмуссен привезе на конкурс композицію Higher Ground.

За його словами, на неї його надихнула давня легенда Магнуса Ерлендссона, вождя вікінгів. Ця пісня – "повідомлення для світу" та заклик вирішувати конфлікти мирними засобами й утримуватися від насильства.

Іспанія

Дует двох молодих співаків виконає проникливу баладу "Tu canción".

Альфред Гарсія з сім'ї музикантів, самостійно випустив три альбоми і планує зняти свій перший повнометражний фільм у 2018 році.

Амайя Ромеро – професійно займається грою на фортепіано, гітарі та барабанах, але більше полюбляє співати.

Італія

Італійські співаки Ермал Мета та Фабріціо Моро разом заспівають пісню "Non mi avete fatto niente" (у перекладі "Ви нічого не зробили для мене"), яка вже стала головним синглом на альбомах їх обох.

Лірика композиції стосується воєн у всьому світі та терористичних нападів у Європі та на Близькому Сході.

Оскільки Італія є членом "великої п'ятірки", пісня автоматично потрапляє до фіналу конкурсу.

Латвія

Лора Різотто є латвійсько-бразильською співачкою. Своє дитинство провела між Ріо-де-Жанейро та США.

Почала кар’єру у 2009 році, у 2011-му випустила дебютний альбом.

На Євробачення їде з піснею "Funny girl" ("Весела дівчина").

Мальта

Мальтійка Кристабель Борг розпочала кар'єру ще будучи підлітком, на мальтійському телебаченні вона вела підліткове шоу.

Співачка боролася за право представляти свою країну на "Євробаченні" у 2014-му, 2015-му та 2016-му роках, але путівку отримала тільки у цьому році.

На конкурсі в Лісабоні вона виступить з піснею Taboo, яка була написана командою професійних авторів при безпосередній участі самої Кристабель.

Молдова

Від Молдови на "Євробачення-2018" їде гурт DoReDoS з піснею "My Lucky Day". Композицію для виконавців створив популярний російський співак Філіп Кірковов.

Група існує з 2011 року та складається з Марини Джундієь, Євгена Андріянова та Сергія Мици.

На офіційному сайті співаків сказано, що їхні музичні вподобання різні – від пісень у виконанні Миколи Носкова та Леоніда Агутіна до творчості S. Wonder, Pink і Sting.

Німеччина

Німецький співак Майкл Шулт присвятив пісню для "Євробачення-2018" своєму батькові, який помер 13 років тому.

Його музика чимось нагадує композиції поп-зірки Еда Шерана, проте сам Шульте говорить це суміш попу, альтернативи та року. Його музична кар’єра розпочалась 10 років тому. Тоді він преспівував відомі пісні, а відео викладав на своєму YouTube-каналі, на якому зараз має понад 200 тисяч підписників.

Сербія

Саня Іліч – сербський композитор, музикант та лідер гурту "Балканіка". Для створення музики гурт використовує автентичні балканські інструменти, тому жанр їх творчості можна охарактеризувати як особливий звук із елементами світової поп-музики.

На сцені Євробачення у Лісабоні вони заспівають пісню Nova deca, яка в перекладі означає "Наші діти".

Словенія

Лі Сірк професійна співачка, яка працювала над собою з дитинства.

На "Євробачення" везе пісню "Hvala, ne!" ("Дякую, ні").

Угорщина

Від Угорщини конкурс намагатиметься підкорити "важка" музика: гурт AWS з треком "Viszlát nyár" ("Побачимося влітку").

Групу створили у 2006 році однокласники, які разом вчились у католицькій школі. Вона складається з чотирьох хлопців: вокаліста Örs, барабанщика Roni, гітаристів Dani та Bence.

Франція

Французький дует Madame Monsieur – це Емілі Сатт і Жан-Карл Лукас.

Вони виконають пісню про дівчину на ім'я Мерсі, яка народилася під час європейської міграційної кризи на човні посеред Середземного моря у родині нігерійських біженців.

Оскільки Франція є членом "великої п'ятірки", то композиція автоматично потрапляє до фіналу.

Чехія

Миколаса Йозефа вже прозвали "чешським Джастіном Бібером". Єкс-модель три роки тому записав композицію Hands Bloody і прогримів на увесь світ як співак.

На конкурсі у Лісабоні хлопець виконає трек Lie to me.

Чорногорія

Переможцем чорногорського нацвібору став Ваня Радованович. Свої пісні молодий виконавиць пише сам. У другому півфіналі Ваня виступить із піснею Inje ("Іній").

Швейцарія

Zibbz – швейцарський дует, створений у 2008 році братом і сестрою Стефаном і Корін Гфеллер. Назва "zibbz" є модифікацією англійського слова "siblings" (брати і сестри, діти одних батьків).

З 2011 року свою музичну кар'єру вони розвивають у Лос-Анджелесі, про що навіть виходило шоу на швейцарському телебаченні.

"Українська правда. Життя"

Титульне фото Zefir.ua

Реклама:

Головне сьогодні