10 найкасовіших українських фільмів змагаються за приз глядачів. Де голосувати

— 27 березня 2018, 17:24

Національна кінопремія "Золота Дзиґа" представила нову номінацію "Вибір глядача".

Переможця у цій категорії обиратимуть саме глядачі.

За перемогу поборються 10 найкасовіших стрічок, які за період прокату переглянула найбільша кількість глядачів.

Голосувати можна до 16 квітня

Dzidzio Контрабас, реж. Олег Борщевський

"Вони виросли на кордоні, тому де знайти "легкi" – для них не питання. Але коли на шляху з'являється гарна дівчина, всім планам капець.

Тож американські гiрки порівняно з їхніми пригодами – це легке погойдування. Але нашi герої заради мрії готові на все".

Ізі (Easy - un viaggio facile facile), реж. Андреа Маньяні

"Ізі" – це комедійна драма, яка розповідає про пригоди депресивного 40-річного італійця Ісідоро – колишнього красеня й успішного пілота-автогонщика, який опустився на самісіньке дно відчаю і, будучи навіть не в змозі вкоротити собі віку, змушений коритися старшому братові – єдиному, хто ще підтримує в ньому іскру життя.

Тож тепер Ізі виконує його завдання — везе із Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина".

Інфоголік, реж. Валентин Шпаков та Владислав Климчук

"Інвест-менеджер Максим не уявляє свого життя без новин! За читанням новинної стрічки герой не помічає нічого навколо – ані проблеми друзів, ані дружини Маші не хвилюють його так, як новини.

І навіть найкращий друг Сєня не може привести до тями залежного від інформації Макса. Але в якийсь момент для головного героя все перевертається з ніг на голову, і тут вже не до жартів. Як поводитиметься успішний менеджер-інфоголік, якщо новини по-справжньому почнуть впливати на його життя?"

Кіборги, реж. Ахтем Сеітаблаєв

"Художній фільм "Кіборги" – людей, які, незалежно від освіти, професії та мови, приїхали в ДАП захищати Україну.

Це не лише воєнна історія, скільки історія про смисли. Цей фільм про те, за що воюють наші хлопці, про що вони думають і чим дихають. У фільмі є все – і внутрішні конфлікти, і любов, і дружба, і силу духу".

Межа, реж. Петер Беб’як

"Літо 2007 року. За кілька місяців Словаччина вступить до Шенгену. І саме зараз, для батька великої сім'ї та керівника організованої злочинної групи, починаються найважчі часи.

Його партнер, зраджує його, на кордоні з'являється новий товар, наркотики, ще й після невдалої контрабанди, борг кримінальному авторитету зростає кожен день.

Зрештою, порушується і без того небезпечний баланс сил, а головні герої опиняються у вирі абсурдних та страшних подій, які змінять їхні життя назавжди".

Мир Вашому дому, реж. Володимир Лерт

"Мир Вашому Дому!" – автентична трагікомедія режисера Володимира Лерта.

Початок XX століття. Тев'є-молочник живе в маленькому селі в Україні. Він бідний і вірить, що у його дочок є один шанс уникнути бідності – вдалий шлюб. Тев'є приймає вигідну пропозицію від свахи, але у його прекрасних дочок є інший план".

Припутні. Житєйська комедія, реж. Аркадій Непиталюк

"Припутні" – це сучасне українське кіно для всіх. Це парадоксальна суміш людської драми, хуліганського гумору, сміливих порівнянь та сенсів, приправлена авторською відвертістю.

Зі справжнім українським колоритом і живою мовою".

Сторожова Застава, реж. Юрій Ковальов

"Під час сонячного затемнення звичайний хлопчик Вітько потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, у розпал вирішальної битви Добра і Зла.

У його руках магічний камінь, що дає могутню силу, поруч легендарні богатирі, про котрих він читав у книгах, а проти них чорна магія і ціла армія на чолі з гігантським кам'яним монстром.

Тепер тільки від хоробрості хлопчика залежить, чи переможе світло темряву і чи буде майбутнє таким, яким його знаємо ми".

Червоний, реж. Заза Буадзе

"1947 рік. У страшну м'ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай.

Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі".

Чужа молитва, реж. Ахтем Сеітаблаєв

"Фільм "Чужа молитва" – це неймовірна, але цілком реальна історія молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації фашистами Бахчисарая врятувала життя 88 єврейським дітям. ї

Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається по допомогу хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів.

Перед дівчиною виникає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм?"

Голосування проходитиме до 16 квітня. Проголосувати за фільм можна за посиланням: https://bit.ly/2pIpcyN

Реклама:

Головне сьогодні