"Домашні ігри": вперше про українську футболістку покажуть фільм. ВІДЕО

— 13 липня 2018, 10:27

В Україні покажуть повнометражний документальний фільм "Домашні ігри" про одну з найкращих українських професійних футболісток.

Вона на початку успішної спортивної кар’єри й очікує на запрошення від Національної збірної України, однак стикається з тяжкими життєвими обставинами.

Аліна має зробити вибір: футбол або сім’я.

Режисеркою і авторкою сценарію фільму стала українка Аліса Коваленко родом із Запоріжжя.

За її словами, на сьогодні в Україні лише близько 200 дівчат грають у футбол.

"Умови, в яких дівчата тренуються та грають, непрості.

Я добре знаю цю субкультуру, оскільки моя двоюрідна сестра грала в останньому складі молодіжної жіночої національної збірної СРСР з футболу.

"Домашні ігри" – це фільм не лише про футбол, а також і про положення "поза грою", коли все проти тебе", – зазначає режисерка.

[L]Одним із продюсерів фільму є французький журналіст та продюсер документального кіно Стефан Сіоан. Він живе в Україні з 2013 року.

Також серед них – Валентин та Максим Васяновичі, які працюють на "Студії Гармата Фільм" в Києві, та польський документаліст Мирослав Дембинський.

Фільм "Домашні ігри" отримав фінансування від Державного агентства України з питань кіно та IDFA Bertha Fund (Нідерланди).

Фільм створено у співпраці з The Guardian Documentary та Британською Радою.

Кінострічку також підтримали міжнародний телеканал Current Time TV (Чехія) та польський громадський мовник Telewizja Polska - TVP1.

Фільм вперше покажуть 19 і 21 липня о 18:00 і 13:00 відповідно в Одесі у фестивальному центрі Родіна.

Реклама:

Головне сьогодні