Нестандартні серіали про любов: "Маніяк", "Страшні казки", "Зворотна сторона", "Простір" та ще три

Кожна людина любить, або прагне цього. Тому в кіно любов займає центральне місце.

Та попри зрозумілість цього факту люди не завжди знаходять своє кохання, а навіть коли й знаходять, буває, що любов виявляється зовсім не такою, як ти шукав.

Кіно, що є певним віддзеркаленням життя, так само показує нестандартність "любовних історій". А в телесеріалах такі історії перетворюються на цілу сагу.

"Українська правда. Життя" розповідає про найцікавіші з найнестандартніших серіалів, які можуть сподобатися любителям ТВ-шоу, сфери сучасного мистецтва, де можливе все.

Маніяк (Maniac)

США

Маніяк (Maniac)

Один з найбільш неординарних серіалів минулого року зробив Кері Фукунага. Він режисер і спів-сценарист дуже любленого першого сезону "Справжнього детективу".

Тут у своїй фантазії Фукунага пішов далі, ніж коли-небудь ходив – у паралельні життя, інші виміри.

Його герої, Оуен (Йона Хілл) і Енні (Емма Стоун), є звичайними людьми, але вони пов’язані так, що на землі їх ніяк не розлучити, якщо їх зв’язав на небі, здається, сам Бог.

Принаймні в 10 серіях вони, учасники експерименту одного напівбожевільного вченого (Джастін Теро), весь час пересікаються, знайомляться і закохуються, хоча ведуть їх дорогами різноманітних снів, з безкінечними перепонами, з іншими вихідними даними і абсолютно новою пам’яттю.

Кожен раз дивовижним чином їх притягує один до одного, немов два шматочки різнозаряджених магнітів. І все тому, що любов – це манія, а закохані – справжні маніяки.

По суті серіал Фукунаги є панегіриком коханню як почуттю, і закоханим як його апологетам.

Пасує під День (або кращі Ніч) Святого Валентина – ідеально!

Страшні казки (Penny Dreadful)

Велика Британія, США

Страшні казки (Penny Dreadful)

Цей серіал – не на кожні зуби горіх. Часом моторошний, часом гидкий, він тим не менше є одним з великих, що стоїть поруч з "Доктором Хаузом", "Декстером" і "Утопією".

Вікторіанська Англія періоду розгулу Джека-різника надала притулок найнесподіванішим потворам, які прописані з такою серйозністю та драматичною послідовністю і розвитком образу, що не віриться, коли читаєш про сюжет: тут наречена Франкенштейна йде від свого нареченого, щоб бути разом з Доріаном Греєм, мисливець на вампірів закохується у відьму, а інша відьма вибирає перевертня.

Втім, вершину любовних зав’язків серіалу становить жага самого диявола, чия обраниця, відьма, повна християнської жертовності.

Попри те, що весь цей коктейль виглядає доволі сумнівно смачним, і пити його – ледь не божевілля, – це справжній любовний еліксир.

Створені провокаторами, каналом ShowTime, "Старашні казки" перетнули межі звичного, але подарували візуалізацію зрозумілих і справжніх, сильних почуттів.

Нова форма для вічного кохання!

Зворотна сторона (Counterpart)

США

Зворотна сторона (Counterpart)

Життя непримітного працівника непримітного підприємства перевертається догори дригом, коли він бачить свого двійника, і дізнається, що працює в конторі, яка містить в собі перехід в паралельний вимір.

В "своєму" вимірі його дружина лежить в лікарні у комі, і він читає їй книжки. Але в "чужому" –двійник його дружини цілком здорова. Та й вона трохи інша. І коли він опиняється там, здається, між ними може виникнути щось більше, ніж просто цікавість...

У цьому детективному серіалі, побудованому на науково-фантастичній ідеї, романтична складова потужна і дражлива, бо ставить незручні питання – що буде, якщо ми побачимо своїх двійників, як ми на них відреагуємо і чи настільки вони з нами ідентичні? Чи є крамолою закохатися в дружина двійника? І чи можливий інший варіант проживання нашого життя?

Любов – не контрольована. Але крім цієї істини, серіал також говорить про "стокгольмський синдром", який присутній в другій сюжетній лінії.

Цікаво: в фантастиці часто нічого фантастичного не має.

Шлюха диявола (Devil’s whore)

Велика Британія

Шлюха диявола (Devil’s whore)

Нічого потойбічного в цьому 4-серійному серіалі не має, просто так в минулому могли назвати жінку, яка не підкорялася чоловіку, сама робила свій вибір, навіть якщо вибір був складний і викликав осуд суспільства.

Героїня Анжеліки у феноменальному виконанні Андреа Райзборо входить у складний етап посеред XVII сторіччя, коли її чоловіка вбивають. Її доля кардинально міняється під впливом страху за життя і потреби врятуватися. Внутрішні сили виходять назовні, і з’ясовується, що вона не така проста, як всі решта – вона вибирає собі у партнери сильних чоловіків, і сильні світу цього бажають обрати її, освічену, вільнодумну і таку запальну жінку.

Не дивно, що кохати вона буде воїнів і політиків, запальних аристократів і палких заколотників, серед яких будуть і ті, кого зіграли Майкл Фассбендер і Домінік Вест.

Це вражаючий костюмовано-романтичний серіал про любов в несприятливих обставинах, але любов як усвідомлену дію з боротьбою за її тріумф.

Для тих, хто не шукає легких шляхів!

Розчарування (Disenchantment)

США

Розчарування (Disenchantment)

О, хто не бачив витворів Метта Грейнінга (хоча всі його називають Грюнінг), на кшталт "Сімпсонів" та "Футурами", цей анімаційний серіал (не для дітей) буде найвищою мірою незвичним, але ж ми і робимо "нестандартний" список!

"Любовна" лінія тут починається з того, що принцесу Бін батько-король намагається видати заміж, але не вдало – чоловік гине під час шлюбної церемонії. І принцесі доводиться й надалі напиватися по вечорах-ночах в пабах, що вона робила вже віддавна. Проте бажання любові та пригод штовхають її до шляху за межі королівства, де вона знаходить і короткочасні стосунки, і дружбу, і кохання.

Звісно, ця романтичність наповнена гумором, навіть чорним гумором, і він навіть часом ллється через край, але винятково для того, щоб глядач сприймав анімацію за серйозну форму для втілення історії про пошук любові.

У Грейнінга виходить дати картинку з одного боку тотожну нашому життю, а з іншого – драйвового пустування, яке суть яскравого життя.

Смішно, романтично і весело.

Простір (Expanse)

США

Простір (Expanse)

В цій космічній опері любов – наріжний камінь. Паралельно з військовим і політичним протистоянням Землі та марсіанської федерації, один детектив шукає на супутниках-колоніях пропалу дівчину.

Він поступово зациклюється на своїх пошуках, фанатично бажаючи знайти дівчину. Маючи лише її фотографію, він закохується в ту, яка загинула, і стала частиною інопланетного життя. Парадокс – чи навпаки, банальність? – але він вирішує поєднатися з безтілесною формою своєї душевної пристрасті...

В "Просторі" шекспірівська неможливість кохання в дусі "Ромео і Джульетти" перетворюється на можливість, просто це стається вже за межами смерті у формі переродження.

І це ще одна нагода відзначити один з кращих науково-фантастичних серіалів всіх часів, який кращий навіть в романтичному плані, хоча базово поєднував сай-фай, фільми-нуари, космічні пригоди і екшн по типу "Космічного крейсера "Галактика" і "Зоряного десанту". Серіал винятково для фантів означених жанрів.

Нащадки сонця (Taeyangui Huye)

Корея

Нащадки сонця (Taeyangui Huye)

Незвичність цього серіалу в його підкресленій звичайності. Це чудовий приклад високоякісного телевізійного "мила": південнокорейський серіал демонструє, яким класним може бути романтичний, іноді сентиментальний і часто дуже пафосний витвір для невибагливого глядача без претензій щодо форми чи змісту.

Звичайно, що, розраховані на широку глядацьку аудиторію, поєднуючи медичну тему і військову, "Нащадки сонця" – про любов.

Один спецпризначенець закохується в лікаря, інший – у свою колегу, військову. Проблеми у них в тому, що лікар не дуже й цікавиться військовими, а жінка-військова є старшою за званням за свого залицяльника, що субординацією обмежує його можливості.

Очевидно, поєднає закоханих час, відстань та небезпека. Але така очевидність та прямолінійність все одно не збиває цікавості, а навпаки: як можна було таку буденність зробити бажаною для перегляду – важко зрозуміти, тому це й додатково створює інтригу.

Любов тут як масло в каші, от тільки одне з одним творці не поспішають поєднувати.

Ярослав Підгора-Гвяздовський, журналіст, кінокритик, редактор, спеціально для УП.Життя

Автор колажів Андрій Калістратенко

Вас також може зацікавити:

14 фільмів про секс до 14-го лютого

Що подивитися у лютому: True Detective, Luther, Sex Education, "Каратель" та ще три серіали

Що подивитися у січні: "Втеча з в’язниці Даннемора", "Бюро легенд", "Нарко. Мексика" та ще 4 серіали

25 найкращих серіалів і фільмів 2018 року: СПИСОК

Реклама:

Головне сьогодні