9 книг, які варто купити всім в родині на Книжковому Арсеналі

9 книг, які варто купити всім в родині на Книжковому Арсеналі

Книжковий Арсенал – головна подія року для книгоманів.

Тут можна знайти літературу на будь-який смак: від документальної – до дитячої.

Саме тому це справжній рай для родин! Адже зазвичай дитячі та дорослі книжки знаходяться у різних магазинах і треба витрачати купу часу, щоб забігти скрізь, а тут – все й одразу.

Ми відібрали девять книг до яких варто придивитися, щоб влаштувати справжні родинні читання.

ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА

Андрій Кокотюха. "Вигнанець та чорна вдова"

В книзі описуються події 1909 року. Сищик Платон Чечель розслідує жорстокі вбивства юних дівчат і вбивцею виявляється донька таємного радника з Петербурга.

Справу закрито та немає про що піклуватися, проте, згодом жінка гине за тих же обставин, що й її жертви. Виходить, справжній вбивця на свободі?

Андрій Кокотюха. "Вигнанець та чорна вдова"

Впливові родичі звинувачують поліцейського у наклепі, він стає для всіх вигнанцем, а паралельно починається нова серія вбивств.

Чи вдасться Платону розплутати їх та повернути собі добре ім’я? Чи докопається він до правди: хто ж був вбивцею дівчат від початку?

Неочікувані повороти сюжету та Київ минулого століття не залишать вас байдужими!

Фоззі. "Червоні хащі"

Відомий музикант та учасник гурту ТНМК Фоззі випустив ще одну свою книгу. "Червоні Хащі" відгукнуться багатьом, адже вони про насущне: про те, як віднайти загублений або забутий чи вичерпаний роками сенс життя.

У фокусі – історія мешканців будинку для людей похилого віку, який стоїть посеред лісу біля Черкас.

Фоззі. "Червоні хащі"

Новоприбулий колишній шкільний вчитель хоче дожити там свого віку. Та раптом у героя починається нове, не зовсім зрозуміле йому життя. Він зустрічає нових друзів, а ще стає свідком та учасником інтриг, дружби та ворожнечі, хитромудрих витівок, пустотливих радощів, зворушливого самозречення, подвигів та щемливої людяності, якої то бракує, то раптом стає несподівано багато.

Цікава історія сусідства, співжиття та порозуміння попри розбіжності в біографіях.

NON-FICTION

Вахтанг Кіпіані. "Справа Василя Стуса"

Василь Стус – український поет, прозаїк, дисидент та політичний діяч. Він до сих пір відомий українцям не лише своїм талантом письменника та поета, а й резонансною судовою справою, деякі учасники якої ще живі.

Вахтанг Кіпіані по крихтам зібрав матеріали справи Стуса та створив з них книгу, у якій можна знайти відповіді на питання, які до сих пір обурюють українців.

Вахтанг Кіпіані. "Справа Василя Стуса"

Яка роль адвоката Віктора Медведчука на суді Стуса? Чи мав Стус шанс здобути Нобелівську премію? Яка причини смерті Василя Стуса: хворе серце, вбивство чи самогубство?

У книзі – документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині – Галузевий державний архів СБУ).

"Ukraїner. Країна зсередини"

Ця книга – одна із фаворитів Книжкового Арсеналу. І не тільки тому що в ній багато чудових фото! Завдяки експедиціям Ukraїner Україна розкрилась як мальовнича та неповторна країна, кожен регіон якої незабутній та атмосферний.

Ця книга – збірка фото та історій з першого етапу експедицій (2016-2018) з усіх історичних регіонів України: від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

"Ukraїner. Країна зсередини"

Це та книга, про яку не хочеться багато говорити: тільки одне – її обов’язково варто прочитати, зануритися у культуру, природу та звичаї нашої країни!

Френсіс Фукуяма. "Витоки політичного порядку. Від прадавніх часів до Французької революції"

Френсіс Фукуяма, політолог та політичний економіст, визнаний інтелектуал сучасності та автор відомої філософської праці "Кінець історії".

Його нова книга по поличках розкладає інформацію про політичні устрої та процеси у різних країнах світу.

Френсіс Фукуяма. "Витоки політичного порядку. Від прадавніх часів до Французької революції"

На думку Фукуями, кожній розвиненій державі властиві три компоненти:

  • ієрархічна структура влади,
  • підзвітний уряд
  • верховенство права.

Гармонійне поєднання цих трьох властивостей, а також мінімальний рівень пов’язаності політичних еліт дають країні змогу повноцінно розвиватися у демократичному напрямку.

Але чому не всім державам вдається подолати цей шлях? Як країни долають трансформаційний період? Чому деякі держави застрягають в авторитаризмі? Які історичні передумови для такої ситуації?

Шон Байзел. "Щоденник книгаря"

"Щоденник книгаря" – подорож у букіністичну книгарню в Шотландії. Перед читачем постають типові Шотландські пейзажі: безлюдні пагорби, кілометри піщаних пляжів, мальовничі гори й вікторіанські маєтки.

Читачі книги зануряться у рік життя крамниці із сотнею тисяч книжок, що ледве зводить кінці з кінцями. Чому? Бо є Amazon, і скоро такі книжкові крамнички стануть просто непотрібними: гігант їх скоро витіснить.

Та Шон Байзелл має свої погляди на майбутнє крамниці: він викупив її й сам став там книгарем. Романтична професія? Можливо: прочитавши "Щоденник книгаря" ви точно знатимете, що "романтична" – це не все, що можна сказати про цю професію.

Шон Байзел. "Щоденник книгаря"

У книзі мова йде про найцікавіші замовлення, суперечки з працівниками, розмови з найрізноманітнішими клієнтами – буркунами й натхненниками, про тих хто любить книги і чому вони до сих пір прихильні атмосфері типових книжкових крамниць.

Це затишне чтиво, яке може відволікти від повсякденних справ та занурити у інший, букіністичний світ. Ви вже здогадались, що це – мемуари, бо автор книги це і є головний герой.

ДИТЯЧА ЛІТЕРАТУРА

Матс Венблад. "Ось як працює тіло людини всередині та зовні"

Ця книга особлива не лише цікавими ілюстраціями. Вона знайомить дітей з надскладною конструкцією людського тіла.

Щоб зрозуміти, як тіло працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч цікавезних питань…

  • Як рухається тіло людини?
  • Як працює мозок і де "зберігається" пам’ять?
  • Чому кровоносні судини сині, хоча кров червона?
  • Чому люди мають різний колір шкіри?
  • Як діють клітки-убивці?
  • Коли ми чхаємо і чому в нас закладає вуха?
  • Що таке ДНК?
Матс Венблад. "Ось як працює тіло людини всередині та зовні"

Книга допоможе у легкій та грайливій формі сформувати відповідальне ставлення дітей до власного тіла та процесів у ньому.

Анастасія Нікуліна. "Завірюха"

Цікава книга для підлітків про історію кохання звичайної людської дівчини та Яра, сина давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою.

Заради коханої Яр порушив тисячолітні закони та пішов наперекір самим богам. Щочотири роки представники роду Завірюх кидають власні домівки, щоб утекти від неминучої ненависті людей. А все тому, що через жорстоке прокляття втратили найголовніше: любов.

Анастасія Нікуліна. "Завірюха"

Хто стане на бік світла, щоб протистояти пітьмі? Чи почують Великі молитви смертних?

У книзі є все: магія, пригоди, відданість, жертовність та, звісно, кохання.

Ткачук Галина "Книжка про сміття"

У книзі простої мовою розповідається про те, що ми виносимо у сміттєвих пакетах, навіщо викидаємо це у бак і чому ми це робимо.

Про "несподіванки", які зустрічають нас в лісі та парках; або ті пляшки та пакети, що пропливають повз нас в річці чи морі. А також про те, чому це все може (і потроху починає) заполонити планету.

Ткачук Галина "Книжка про сміття"

Сміття легко створити, проте позбутися його – не проста задача. Під час читання в книжці можна робити нотатки, спостереження, а також ідеї.

Сміття довкола – важлива тема і ця книга дозволить змалечку привернути увагу до неї: сформувати дитині власні погляди на проблеми екології та не бути байдужим щодо їх вирішення в майбутньому.

Юлія Орлова, генеральна директорка видавництва Vivat, спеціально для УП.Життя

Титульне фото Depositphotos

Можливо, вас зацікавить:

Звідки беруться українські письменники? П’ять авторів про те, як видати свою книжку

Сергій Жадан: "Новий роман про війну писатиму інакше"

Автори однієї із 10 найкрасивіших книг світу – "Аґрафка": "Акцент на естетиці найвищої проби"

Тарас Шевченко: чому він став поетом №1 в Україні та чи справді ми його знаємо

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні