Нові (старі) серіали: Star Trek, "Невгамовні", "Неймовірні історії", "Баффі" та ще три перезапуски

Перезапуск фільмів і серіалів тепер норма.

Студії, працюючи в максимально конкурентному середовищі з великими ризиками – бюджетами та видатками, – роблять ставки на перевірені часом теми, образи і назви, просто осучаснюють старі кейси, додають спецефекти і красивих чи модних акторів.

Walt Disney почав перезапускати і фільми, і мультфільми ("Мері Поппінс", "Книга Джунглів", "Красуня і чудовисько", "Король Лев").

Телеканали перезапускають серіали, хоча й з перемінним успіхом: "Зачарованих", що виходили з 1998 року по 2006-й, минулого року оновили, але не вдало; фантастичні пригоди для підлітків "Загублені в космосі" Netflix перетяг з 60-х років у 2018-й теж із сумнівною якістю, а от "Династія", знамените "мило" 80-х, в 2017-му лягло краще – в жовтні цього року буде вже 3 сезон.

Аналітики ринку з Hollywood Reporter вважають, що ностальгія глядачів не спрацьовує, бо перезапускають серіали з неооригінальним акторським складом.

[BANNER1]

7 серпня вийшов оновлений олдскульний серіал "Беверлі Хілз 90210". Ми зібрали добірку серіалів, які відновлюють у різний спосіб.

"Вероніка Марс"

(Veronica Mars)

Цей серіал про приватного детектива Вероніку Марс канув у небуття після 4 сезонів в 2000-х.

Фанати, обурені закриттям, утворили власну кампанію для повернення улюбленої героїні, зіграної Крістен Белл – через краутфандінгому платформу вони зібрали не-мало-не-багато 6 млн доларів, і 2014-го спонукали вихід повнометражного фільму. Але, як виявилося, телевізійні глядачі не ходять до кінотеатрів – "Вероніка Марс" зібрала лише 3 мільйони в прокаті й провалилася.

Наприкінці липня 2019-го Вероніка Марс повернулася.

Вона, здається, не змінилася – така ж гарненька і гостра на язичок, – хоча минуло вже 12 років з часу її останнього телевізійного завдання.

Але її аудиторія трохи підросла, і хотіла б щось більш ґрунтовніше, ніж старі вихиляси і кривляння Крістен – чи зможе серіал відновити і збільшити аудиторію фанатів новим матеріалом (який більше схожий на кашу) ще не відомо.

"Страшні казки. Місто янголів"

(Penny Dreadful: City of Angels)

2014-го року, після 3-х фантастично успішних сезонів, один з кращих серіалів світу, серіал "Страшні казки", закінчився смертю головної героїні, і, відповідно, був закритий.

Але успіх і культовий статус надав йому можливість повернення – канал Showtime вирішив перезапустити "... казки", але вже в іншому місті та в інших роках.

Раніше головні події відбувалися в Лондоні вікторіанської Англії, тепер – в Лос-Анджелесі, і з іншими героями – замість акторки Еви Грін тепер в головній ролі буде Наталі Дормер, відома роллю Маргері Тірелл з "Гри престолів".

Головну роль у серіалі "Страшні казки. Місто янголів" отримала Наталі Дормер

Злі сили знову будуть протагоністом, але вже не в подобі Дракули чи Люцифера, а в уособленні мексиканської богині смерті Санта Муерта та інших потойбічних істот, названих "богом Підземного світу".

Допомагатимуть Наталі відродити світ "... казок" Рорі Кіннер ("Роки й роки"), Томас Кречманн ("Дракула") і Натан Лейн ("Американська сімейка").

Вихід запланований на кінець 2019-го року.

"Баффі – переможниця вампірів"

(Buffy the Vampire Slayer)

7 сезонів цього фентезійно-комедійного екшну про винищувачку вампірів Баффі Соммерс виходили з 1997 по 2003-й роки.

В 2010-х, коли вампірські історії були популярні на телебаченні, почали говорити про перезапуск серіалу, але вже без його первинного продюсера Джосса Ведона.

Все змінили "Месники" – написані та поставлені Ведоном у 2012-му, вони стали третім найкасовішим фільмом в історії, і таким чином дали йому карт-бланш на все. Ведон вибрав перезапуск "Баффі...".

Нова "Баффі – переможниця вампірів" вийде вже цього року

Головну героїню тепер вже не гратиме Сара Мішель Геллер. Більше того, нова сценаристка серіалу Моніка Овусу-Брін ("Межа") вже сказала, що орієнтується на чорношкіру акторку.

Це цікаво збіглося (?) із заявою акторки Джессіки Паркер Кеннеді про її бажання втілити образ Баффі. Якщо згадати, як переконливо Джессіка маніпулювала чоловіками, жінками і цілою громадою піратів у "Чорних вітрилах", за ребут "... переможниці вампірів" не треба переживати.

Серіал вийде вже цього року.

"Неймовірні історії"

(Amazing stories)

Заснований на легендарному однойменному американському науково-фантастичному журналі телесеріал виходив з 1985-го по 1987-й роки.

Обидва його сезони стали культовими: тут режисерами виступали Стівен Спілберг і Клінт Іствуд, Джо Данте і Мартін Скорсезе, Роберт Земекіс і Бред Бьорд, а в ролях з’являлися Кевін Костнер, Харві Кейтель, Марк Хемілл, Крістофер Лойд, Патрік Свейзі, Чарлі Шин та інші зірки, що мали за честь побувати тут хоча б у дрібному камео.

Наприкінці 80-х в Україні серіал крутили у відеосалонах разом з іншим популярним багатосерійним комедійним жахливчиком – "Байки зі склепу".

Обидва сезони Amazing stories стали культовими

Перезапуском "... історій" в якості виконавчих продюсерів керуватимуть Спілберг, Дерріл Франк і Джастін Фалві. А виходитиме він на новому стрімінговому сервісі від Apple, який стане конкурентом Netflix та Amazon і готовому до запуску Disney+.

"Неймовірні історії" повторюватимуть свій оригінальний формат, тобто матимуть форму антології, коли кожна серія – окрема оповідка. Прем’єра заявлена на фінал 2019-го року.

"Пліткарка"

(Gossip Girl)

Романтична драма "Пліткарка" повернеться 2020 року, через вісім років після свого закриття.

Розпочатий 2007 року, серіал базувався на серії однойменних романів Сесилі фон Цигезар, перший з яких відразу потрапив до бестселерів New York Times. Героями були підлітки-мажори з Манхеттену, про яких невідома особа відкрила блог, і розповідала потаємне, особисте і часом дуже навіть дошкульне.

Серіал "Пліткарка" створив кількох пристойних зірок

Протягом 6 сезонів "Пліткарка" набрала рейтинги і створила кількох пристойних зірок: наприклад, Блек Лайвлі стала у пригоді Вуді Аллену і його фільму "Світське життя", а потім подарувала світу напружений трилер "Мілина"; Чес Кроуфорд потрапив до вражаючої екранізації коміксів "Пацани" від Amazon’а, а Пенн Бедглей продовжує вже другий сезон творити трилер "Ти" для Netflix.

Хто буде грати в новій "Пліткарці" поки не уточняється, відомо лише, як пише Variety, що за сюжетом мова йтиме про вплив соціальних мереж на сучасну молодь, що серіал матиме 10 серій і показуватиметься на новій стрімінговій платформі HBO Max.

"Зоряний шлях: Пікард"

(Star Trek: Picard)

Це не повноцінний ребут, скоріше це продовження і розвиток, але все – на основі вже зробленого.

Телекомунікаційний гігант CBS розширює світ славетного "Зоряного шляху", в лінійці якого є і спін-офф від "...Діскавері", і комедійний мультиплікаційний серіал Star Trek: Lower Decks, і неназваний мультиплікаційний серіал від Nickelodeon.

"... Пікард", як зрозуміло з назви, стосуватиметься конкретно одного з головних героїв означеного всесвіту, капітана Жан-Люка Пікарда, присутнього в 7 сезонах "... Нового покоління" і чотирьох повнометражних фільмах.

Цікаво, що частково 10 серій 1 сезону нового серіалу вже відзняті, але в ефірній сітці вони з’являться лише наступного року.

Сценаристами виступили Алекс Куртсман ("Межа") і Майкл Чабон ("Джон Картер: між двох світів"), а перші дві серії зрежисирувала Хенелл Кулпеппер, яка знімала і для "Готема", і для "... Діскавері", і для "Криміналістів: мислити як злочинець".

В Сполучених Штатах серіал виходитиме на каналі CBS All Access, а для світу – на Amazon Prime Video.

"Невгамовні"

(Rugrats)

Майбутня розрада для дітей (і точно для деяких дорослих). Канал Nickelodeon поновлює вихід свого бойового серіалу, який 16 років розривав ефір з 1990 року до 2006-го, а 1998 року подарував повнометражну версію – "Карапузи".

До речі, одним з творців і серіалу, і "Карапузів" був киянин Ігор Ковальов, талановитий мультиплікатор, котрий разом з Олександром Татарським створив студію "Пілот" і працював над серіалом "Слідство ведуть Колобки" і мультом "Крила, ноги і хвіст", а на початку 90-х переїхав до Лос-Анджелеса, де почав працювати в студії Klasky-Csupo.

"Невгамовні" 16 років розривали ефір

Перезапуск анімаційного бренду буде йти двома способами: з одного боку Nickelodeon замовив 26 серій 1 сезону нових пригод Томмі, Чакла, Філа, Ліли та Анжели, а з іншого – з’явиться фільм, де все – в реальному часі, а персонажі створені комп'ютером (за цим стоїть британський режисер мультфільмів "Змивайся" і "Астробой" Девід Бауерс).

Коли чекати серіал – поки не відомо, а фільм вже має точну дату – 29 січня 2021 року.

Ярослав Підгора-Гвяздовський, журналіст, кінокритик, редактор, спеціально для УП.Життя

Вас може також зацікавити:

Stranger Things та ще 6 серіалів, у які ви майже гарантовано "залипнете"

Велика маленька брехня... та ще 7 кайфових драматичних серіалів

7 серіалів, які варто подивитися після "Гри престолів"

10 найкращих серіалів про політику

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні