"Сільський час" від Олени Буреніної та Індокитай Каменської/Кононової

Здавалось, після одіозної попередньої колекції, Олені Буреніній буде важко перевершити саму себе.

Дивні пошуки творчого натхнення Буреніної перетворили дівчат-моделей на ломових коней. "Життя - це безкінечний шлях, і бігаючи по колу, можна вибитись із сил, яз загнана коняка", - пояснює Олена.

"Ми постійно кудись поспішаємо, або весь час ставимо перед собою цілі, які прагнемо наздогнати", - поволі продовжує міркування схильна до філософії дизайнерка.

Колекції Олени Буреніної
Буреніна як дизайнер вміє влучно обігравати кожну деталь образу або заданої теми. Тому часто її костюми на подіумі перенасичені безліччю деталей - від химерних зачісок та макіяжу, до аксесуарів і дивакуватого взуття.

Цього разу Олена замішала в купу гриви зі штучного хутра, торбинки-вузлики з льону і завінтажені ватники, але явно перемудрувала. Дивакувата ідея не рятувала від захламленості образів.

Зате було доволі багато чоловічих виходів: чи то кочівних мандрівників, чи то селян-мужиків.

В сучасному авангарді панують часи стилістичних лаконічних образів, але Буреніна створила колекцію на перспективу. Олена дивом навіть для себе чітко попала в основні прогнозовані тренди наступних років, як, наприклад, природні матеріали і натуральні фактури, барви каміння, крейди та вугілля, про що декілька годинами раніше розповідала на власному семінарі світовий трендсеттер Лі Еделькорт.

Дизайнер вкотре наполягає: "Якщо відкинути все зайве, то окремі елементи костюму можна цілком носити в повсякденному житті". Та Буреніна пообіцяла спростити колекцію для замовників, і зменшити кількість ручної роботи з ціллю тиражування виробів.

Дует Каменська/Кононова представили публіці схожий образ дівчини в постійному пошуку і русі по світу. Але в їх прочитанні дівчина-космополіт вдягнута у вільне пальто лаконічного крою та чорну напівпрозору сукню з тонкого трикотажу. Були в колекції і стьобані ватні пальта, які стануть в нагоді українським модницям в холодну зиму.

З колекції Каменської/Кононової
Створений вичищений образ від молодого дизайнерського дуету вже наступає на п'яти майстрам арт-моди, як Ліля Літковська чи Федір Возіанов. Але речі від Каменська/Кононова окрім всього іншого призначені для повсякденного вжитку, пристосовані до реального життя, а не відірвані від нього.
Доповнили довершені строї прикраси з натурального цінного ебенового дерева, привезеного дівчатами аж із самого Індокитаю.
Реклама:

Головне сьогодні