Безкольорові колекції Олени Даць та Лариси Лобанової

В новій колекції дизайнера Олени Даць було багато маленьких чорних суконь, шовкових платтячок і блуз з рюшами. А беззаперечним трендом нового сезону Даць обіцяє білі блузи.

Склалося враження, що колекція створена під впливом французьких настроїв. Образи дівчат-моделей у аскетичних чорних вбраннях зачісками нагадували легендарну Жанну д'Арк. На деяких з них були вдягнуті чорні валяні шапочки-"термітники".

Незрозумілим ходом стали колготи "в жутких розочках". За свій прокол Олені довелося навіть виправдовуватись: "Я хотіла, щоб у них були мереживні ноги, але вийшло так, як вийшло".

Тут і далі - колекція Олени Даць. Усі фото Артема Жавроцького

Дизайнер не показала жодних брюк в колекції. Олена пояснює, що орієнтується в створенні колекцій на своїх клієнток, які, за спостереженням Даць, не надто полюбляють носити брюки.

Непосидюща Олена встигає знайти клієнтів по всьому світу. "Клієнтки по всьому світу в цьому сезоні замовляють приблизно одні й ті самі речі. Дається взнаки глобалізація", - підсумовує Олена.

Відтепер одяг від Даць можна придбати ще й у Парижі, окрім того, що вона активно просуває себе як на російському ринку, так і на Близькому Сході.

"Шахині торгуються більше, ніж пересічна українка!" - поділилася комерційними таємницями балакуча Олена Даць.

Рюшами і складочками погралася в цей раз і Лариса Лобанова. Тільки вона додала ще й елементи орігамі з тканини і декілька своїх улюблених принтів по шовку, найцікавішим серед яких стало зображення старовинної швейної машинки. А від графічних чорно-білих суконь пахтіло плагіатом на колекцію півторарічної давнини Лілі Літковської.

Тут і далі - колекція Лариси Лобанової

Колекція була абсолютно безбарвна, що зовсім не притаманне Лобановій, шанувальниці яскравих барв і різнокольорових принтів.

"Колекція спрямована на іноземний ринок, тому і має там попит", - пояснює дизайнер свою відмову від яскравості в цьому сезоні.

Білі блузи також серед фаворитів дизайнерки, тож всім модницям можна порадити закупатися ними вже зараз.

Вже влітку пробивна майстриня планує відкриття власного магазину в Одесі, де окрім жіночого і дитячого одягу буде продавати домашній текстиль власного виробництва. А відкриття магазину в столиці своєї батьківщини в одеситки поки не в планах.

За близькосхідними байєрами потягнулася і Лобанова: "Східні жінки віддають перевагу довгим сукням і вечірнім нарядам".

Лариса похвалилася тим, що нарешті таки обрала обличчя колекції. Після довгих оглядин і відборів ним чомусь стала молодша дочка дизайнерки.

В наступній колекції Лариса Лобанова обіцяє чоловічі виходи, адже чоловіки на українському фешн-ринку певною мірою обділені увагою.

Усі фото Артема Жавроцького

Місце проведення - "Мистецький Арсенал", м. Київ, вул. Лаврська, 12-14

Читайте також репортаж на сайті TabloID: Льовочкін на Fashion Week милувався фантазіями дружини

Реклама:

Головне сьогодні