Думки про море від Вікторії Гресь

Для Вікторії Гресь працювати з ретро-стилем – звична справа. Тепер же, навпаки, крізь нову колекцію сочило легкою сучасністю шовкових сорочок, коротких брюк із заниженою талією, актуальною наступного літнього сезону смугастістю.

Колекція хоч і виглядала простувато, як на традиційні сподівання від Гресь, зате об’єднала в собі весь асортимент базових речей гардеробу і велику кількість стильових напрямків: від класики з розлогими капелюхами і білизняного стилю до романтичності у серії авторських пальто з пишними рукавчиками і вечірніх нарядів у східній тематиці.

Продемонстрована під шум прибою морська колекція обмежилася контрастним рішенням чорного з білим, рисунками у великі горохи і широку рибацьку горизонтальну смугу. На фоні чорно-білого вишуканого силуету Вікторія дозволила собі додати яскраво-жовту барву і лише в деталях: шарфах, капелюхах, прикрасах та букетиках жовтих квітів.

Не було цього разу засилля рюшів, гіпюру, мережива та шитва, часто притаманних Вікторії, хоча світові подіуми цього сезону рясніли подібними пропозиціями.

Зате на відміну від колег по цеху, Гресь чи не єдина цього дня показала на подіумі лінію аксесуарів, головним чином свої фірмові шкіряні сумки з тисненим логотипом, і нові оксамитові торбини глибокого чорного кольору.

Можливо, завдяки легкості колекції та її непереобтяженості, у Вікторії залишились сили на спілкування після дефіле, що на неї останнім часом було не схоже. Гресь посміхалась і була в чудовому гуморі, виглядала живо і відпочило, ніби сама щойно з курорту.

Тим не менш вона пожалілася, що в роботі постійно стикається з проблемою неякісної сировини. "В сучасному споживацькому суспільстві все стає "одноразовим". Якою б дорогою не була тканина, вона розрахована на меншу зносостійкість, ніж колись. І дизайнер стає заручником цих обставин," – ремствувала Гресь.

"Через це я вимушена ретельно перевіряти тканини перед тим, як шити з них наряди." – пояснила дизайнерка вже з посмішкою. Тож особливо поважні клієнти будинку моди можуть бути певні у якості дизайнерських нарядів.

Часто, як розповідає дизайнерка, їй "доводиться самостійно фарбувати та розмальовувати тканини". В цій справі у Вікторії є досвід ще з часів роботи в театрі. "Але не в цій колекції. Адже вона була здебільшого однотонна і зшита з готових матеріалів."

А втім, і на масовість одягу від Гресь простим шанувальникам таланту дизайнера поки не варто розраховувати. Хоча інколи Вікторія дарує свої сукні, в чому сама й зізналася.

Про тусовку Українського Тижня Моди читайте на Таблоїді.

Реклама:

Головне сьогодні