Уніформа "від дизайнера": колекція Лілі Літковської

Дизайнер Ліля Літковська заявляє, що це була найлегша з її колекцій. Створювати уніформу виявилось нескладною задачею для кращого дизайнера жіночого одягу за версією "Best Fashion Awards".

Від показів улюбленого дизайнера постійно очікують чогось надзвичайного, хоча вони й без нагород проходять з повним аншлагом. Нинішня колекція як завжди концептуальна і з підтекстом, але дуже відмінна від попередніх саме тим, що в ній багато від жіночого начала.

"Чітко, витримано та конкретно!" – так з її слів мав відбутися показ Літковської. Цьому заважало незручне, але ж таке концептуальне взуття.

"Я хотіла створити взуття зі стійкою тракторною основою. Щоб в ньому був характер твердої войовничої ходи; але й тендітної натури одночасно, вираженої в тонкій шпильці," – пояснила свій задум улюблениця Тижня Моди.

Та під час дефіле виявилось, що взуття, створене в тандемі з молодим дизайнером, не таке вже й стійке: дівчата насилу пересувались, часом ледь не падали. Зрештою, цей факт навряд чи підмочить репутацію успішного українського дизайнера.

А ще Ліля ризикнула вдягнути моделей у камуфляж. На цьому тижні моди поки жоден не наважився цього зробити, хоча й самі дизайнери прогнозували бум на хакі та камуфляж у світлі прийняття Верховною Радою закону, що фактично забороняє носіння камуфляжу простим модним громадянам.

Ліля стикнулася з іншою проблемою: "Ми довго не могли виготовити тканину, розроблену за власним ескізом. З технічних питань ми працювали над нею місяці зо три: робили і передруковували."

"В камуфляж я мітко влучила!" – задоволено підсумувала дівчина після паузи.

Втім, Літковська радше демонструє власний світогляд, аніж трендові комерційні колекції. І достеменно не може відповісти, якою ж саме вона бачить свою клієнтку наступного сезону. Але сміливо покладається на те, що у нової колекції прихильники таки знайдуться: "Мій одяг носять люди, котрі таким чином висловлюють свої погляди на життя."

"Я дуже ціную дизайнера, у якого, крім прекрасного образу, є ще й філософія. Я дивилася показ і розуміла, про що думає Ліля." – схвильовано відгукнулась про колекцію організатор Тижня Моди Ірина Данилевська.

Одяг від Літковської продається в мультибрендових бутиках поруч з іноземними іменами. Крім того, дизайнер створює не лише сезонні колекції з власним концептом, але й радо співпрацює з приватними клієнтами в режимі ательє.

Реклама:

Головне сьогодні