Чоловічі колекції: строкаті костюми та шовкові піжами

Над створенням чоловічого одягу працює катастрофічно мізерна кількість українських дизайнерів. Але й ті, що зостались, демонструють наполовину жіночі колекції.

Один з кращих чоловічих дизайнерів Серж Смолін вбачає проблему у повній відсутності справжніх байєрів. Він би і готовий тиражувати свої колекції, та каже, що нема для кого.

Таким чином, чоловіча мода в країні і досі залишається на рівні пошиття в ательє.

Важко викреслити якусь певну лінію чи кардинальні зміни стильового направлення в чоловічій моді наступного сезону.

Основними кольорами, показаними серед чоловічих колекцій, стали білий, поєднання червоного з білим, сяючий антрацит, що на подив знову повертається в моду. А серед тканин це бавовна, блискучий шовк і тонкий пластичний трикотаж.

В жодному показі не обходилось без білих полегшених костюмів, яскраво-червоних строїв, строкато-кольорових комплектів для молодих та рішучих, об’ємних шовкових штанів і коротеньких підкочених брюк.

Але справжні сміливці оцінять шутливо-новаторські пропозиції по трико: їх можна побачити в колекціях креативщиць Соболєвої/Вронської та не меншого жартівника Олексія Залевського.

Також можна чітко виокремити, що в моді наступного літа чоловікам запропонують всілякі шорти різної довжини та фактури: від шовкових боксерок до трикотажних панталон.

Чоловічі шорти-капрі з манжетами в колекції Олени Голець були просто надзвичайні в поєднанні з піджаками. Але дизайнер чомусь гучно висловила негативне ставлення до "підстрелених" брючок у своїй же колекції: "Да ви шо! У брюк нормальна довжина. Це лише стилістичний хід. Завтра все буде розпорото, відпарено, і нормальної довжини."

Не зрозуміло тоді, навіщо показувати на подіумі одяг, який ніколи не надійде у продаж в первинному вигляді. "Зрозумійте, я шию речі, які носитимуться. І вважаю, що задача дизайнера – вдягати людей!" – пояснила гомінка дизайнерка.

І справді, за гостями на показі було помітно, що чоловіки носять костюми Голець: навіть цілком епатажні рудого кольору шкіряні піджаки з пітону на солідних мужчинах виглядали по-чоловічому стримано.

В іншому колекція з другої лінії Олени Голець не надто вразила: увагу розпорошила переважаюча кількість жіночих виходів. Але варто відмітити влучне кольорове вирішення і розумне поєднання забарвлень в одному костюмі. Пікантною деталлю стали піддіті під піджаки болоневі парки. А ще Голець вводить в моду піджаки без коміра.

Серж Смолін після феєричної минулорічної колекції не надто напружувався над створенням лінії вишуканих костюмів. Каже, для цього потрібне особливе натхнення та порив. А попередня колекція ще й досі користується шаленим попитом.

Він не постидався продемонструвати на подіумі майже показ білизни: серед маси легких бавовняних сорочок з високими гольфоподібними комірами моделі піжамних шовкових штанів та шортів на голе тіло спокушали вельмишановне жіноцтво.

"Мені набридли домашні махрові халати на наших мужчинах!" – завзято пояснює скромний чоловік. Серж переконаний: "Ніщо не прикрашає мужчину краще, ніж піжамні штани за ранковою кавою. Це вільно, комфортно і зручно!"

Істинна ціль усіх фешн-експериментів в розумінні чоловічого дизайнера – здобути увагу протилежної статі. І Серж робить це за допомогою хвилюючих напівоголених юнаків.

На думку Смоліна, сучасний упевнений в собі мужчина має не зважати на думки оточуючих: поєднувати піджаки з піжамними штанами, а кольорові шорти – зі строгими сорочками.

Але ми вже переконались, що тенденція вдягати таке в люди не нова: за день до того Андре Тан майже в таких же шовкових шортах вийшов на уклін під руку з Періс Хілтон.

Парочка жіночок-дизайнерок Соболєва/Вронська завжди примудрялась приміряти жінкоподібні елементи одежі на сильні чоловічі плечі. Нестандарні підходи до чоловічого одягу цього разу мали більш стриманий характер, хоч і не обійшлося без жакардових рисунків і несподівано барвистого в’язаного трикотажу.

За прогнозами жіночок на наступний модний сезон, хлопці мають бути більш яскравими. Через це в показі були плетені кардигани різних кольорових поєднань та сорочки у строкаті квітчасті візерунки.

Поважні мужчини оцінять серію пуловерів та джемперів з тонкого трикотажу, а жінки порадять своїм коханим плетені брюки.

Дизайнерський дует пропонує по-новому носити тонкі светри: накинувши на одне плече. Та й узагалі, весела парочка вважає себе законодавицею трендів. Можливо, і не дарма, адже принаймні на нашому модному ринку цьому творчому тандему немає аналогів.

У свої небанальні строї жіночки вдягають зірок естради та шоу-бізу. Серед постійних клієнтів Соболєвої/Вронської сам Філіп Кіркоров. Він же просив притримати і нинішню колекцію, так як не зміг доїхати на показ, але дизайнерки сподіваються побачити його на одному з наступних своїх показів.

"Ми робили колекцію із задоволенням!" – так визначають секрет свого успіху позитивно налаштовані маленькі шебетунки.

Реклама:

Головне сьогодні