Тест

Топ-10 новорічних нарядів не на одну ніч

Новорічна сукня – це завжди зайвий головний біль. Надто багато часу та матеріальних зусиль витрачається на подарунки рідним, приготування святкового столу та оформлення новорічної ялинки, що на власний святковий зовнішній вигляд часто просто не вистачає ані сил, ані засобів.

Але новорічна ніч – це і є той самий привід відчути себе в казці та вдягнутися по-справжньому святково. Не обов’язково брати на прокат королівські шати або костюми казкових тваринок, можна запросто обіграти звичні вечірні сукні. Та й сукню слід прикупити "з перспективою", що прослужить вам ще не на одному святковому заході.

Крім іншого, зима – це ж період суцільних свят. Тому й у вітринах магазинів ви знайдете значно ширший вибір вечірніх блискучих нарядів. Можливо, це саме час прикупити декілька новеньких платтячок на весь наступний рік.

Обійтися малою кров’ю допоможуть наші поради.

Маленька чорна сукня

Маленька чорна сукня – базовий варіант в кожному гардеробі, тож з неї і починається наш рейтинг. До зими пропонуються короткі сукні з теплого цупкого трикотажу з довгими рукавами та недекольтовані.

Така сукня більше нагадує повсякденну, але для головного свята року її можна доповнити чорними крильцями до образу чорної птахи (лебедя або ворони – вирішуйте самі), великою кількістю блискучих прикрас або відповідною карнавальною маскою.

В актуальної вечірньої сукні наглухо закритий перед і максимально відкрита спина, майже як у героїні фільму про високого блондина. З таким нарядом додаткові святкові образи для зустрічі року чорного водяного дракона будуть зайві.

Коктейльна сукня в лелітки

Сукенки з лелітками або з блиском дрібної мішури утвердились в моді цього сезону і планують бути актуальними ще й на літніх танцювальних майданчиках.

Сьогодні можна поповнити гардероб спідничкою в лелітки, жилеткою із вишитими лелітчастими пілочками, довгою майкою чи блискучою білизною, яку ви просто змушені будете носити неприкритою.

Святковий варіант: коротка пряма коктейльна сукня в лелітки без рукавів або три чверті. Важлива умова: сукня має бути повністю в лелітках! Крім новорічної вечірки, для якої з блискучим платтячком легко домислити яскравий образ від богемної дами 30-х років до сучасної білявки з цуценям та охайному лелітчастому береті, блискуча сукня стане в нагоді на будь-якій клубній вечірці та на курорті.

Чим коротшою буде ваша сукня, тим простіше в майбутньому комбінувати її з шортами або джинсами, чи заправляти у спідницю.

Мереживна сукня

Модна обтягуюча сукня з плетеного мережива – найліпший варіант для корпоративної вечірки. Вона обов’язково має бути чорного, а якщо не чорного, то глибоко-темного кольору у крупні плетені квіти або в’язану сітку. І жодним чином не нехтуйте піддіти під напівпрозоре мереживо сукню-футляр тілесного кольору. Не вітаються глибокі декольте чи високі розрізи – надмірна сексуальність зайва на публічних святкуваннях.

Сукня нагодиться не на одній офіційній вечірці, і зможе стати достойним нарядом на весіллі далеких родичів. А на літньому відпочинку мереживне плаття можна вдягти без нижньої сукні, одразу на купальник або шортики.

Для новорічного карнавалу достатньо додати маску і невеликий капелюшок у вигляді квітки, щоб перетворитись на справжню "Хрещену матір". Для вулиці такий наряд варто доповнювати виключно натуральним хутром, чи хоча б горжеткою з білої лисиці.

Довга червона сукня

Сукні принадного червоного кольору обіцяють стати мегапопулярними наступного весняно-літнього сезону. А ви можете бути в тренді вже новорічної ночі. Популярних відтінків небагато: найліпшим буде чистий червоний. Можливі варіанти у винному, гранатовому, навіть кораловому, але не світлі морквяні чи теплі теракотові відтінки.

А ще в червоній сукні ви зможете стати приватною снігуронькою для коханого: достатньо доповнити червоне плаття білими пухнастими аксесуарами.

Напівпрозора сукня

Пікантний шифоновий наряд передбачає доволі закриту вечірку. Такий не прийнято вдягати зі спіднім чохлом, лише з відповідною білизною: непрозорою, немереживною та достатньо закритою. Шортики, корсет чи боді просвічуватимуть найвигідніше.

Прозора сукня – це передусім вечірній варіант. Тому вона традиційно має бути довга до долу, з широкою спадаючою спідницею та в темних кольорах: чорному, темно-синьому, коричневому, смарагдовому, або з малюнками, протравленими оксамитовими візерунками чи смужками, комбінована з оксамитом, шиттям стеклярусом або лелітками.

В майбутньому шифонова сукня нагодиться на схожих міроприємствах. В зимових період довга пишна шифонова спідниця вигідно виглядає з хутряними манто, шубками або палантином, перекинутим на одне плече. Тож якщо ви доволі публічна особа, то не відмовляйте собі в задоволенні ходити в шовках та хутрі.

Білий сарафан

Зовсім інакше можна обіграти ваш улюблений літній сарафан білого кольору. Довжина та фасон значення не мають. Адже з такого базового плаття ви маєте сконструювати справжній новорічний наряд. І краще це робити не за допомогою дощика та новорічних гірлянд, а витратити пару годин на підготовку шийної прикраси з пір’я для образу білого лебедя, невеликої корони Снігурки, або високого коміра Снігової Королеви. А з відповідним яскравим макіяжем можна перетворитись на Білу Королеву з "Аліси в країні чудес".

Замість чисто білого наряду підійде і квітчастий сарафан з тонкого шовку. Головне – поєднати його з білою шубкою або пір’їстими аксесуарами.

Якщо ж відповідного літнього наряду в шафі не знайдено, сміливо купуйте світле шифонове плаття з широкою спідницею та риб’ячим хвостом (коли спереду спідниця коротша, а ззаду – довша, що створює ефект хвоста) чи одразу декілька схожих кольорів, та вдягайте їх одне на одне. Палким літом та ще навесні під високі грубі чоботи ви зносите їх всі.

Тигрове плаття

Такий наряд сьогодні можна відшукати ледь не в кожному гардеробі справжньої модниці. Якщо й досі не маєте подібного, то Новий рік – це найкраща мить розпочати носити "котячі камуфляжі".

Анімалістичні принти вже декілька років поспіль не виходять з повсякденної моди. Сукні "під гепарда" стали справжнім "маст-хевом". В реальному житті їх краще поєднувати з червоними аксесуарами: туфлями на шпильці, сумочкою та яскравим манікюром. Такий стрій вже ввійшов до списку класичних.

Довге, коротке, пряме чи облягаюче – для новорічного образу дикої кішки підійде будь-яке "дике плаття". Невеличкі вушка – і ви справжня кішечка, а хутряний сірий шарф як імітація впійманої миші заявить про вас, як про справну мисливицю.

Китайський шовковий халатик

Такий "фаст-фешн" стане ідеальним варіантом новорічного наряду для дам не надто публічних. Рік Дракона за китайським численням просто лікар прописав зустрічати у строкатому шовковому халаті на запáх.

Вишиті дракони на всю спину та квітчасті манжети з вилогами на добротному халаті з цупкого блискучого шовку не лише дозволять приміряти на себе образ гейші чи китайського карнавального героя, але й вінтажний стиль радянської домогосподарки.

У по-домашньому зручному наряді ви їх задоволенням проведе ще не один вечір на дивані, не завжди офіційно святковий. Тільки ненароком не залишіться за п’ять хвилин до бою курантів у бігудях, якщо це, звичайно, не частина образу.

Діловий костюм
Простий спосіб не надто заморочуватись над вигадуванням новорічного строю – перевтілитись у чоловічий образ та вдягти брючний костюм. В гардеробі офісної дами знайдеться пристойний варіант з довгим жакетом, вузькими брюками та контрастною блузою, яку все ж таки слід вдягти на святкування напіврозщебнутою.

Образ можна доповнити масивним годинником, запонками та спущеною краваткою. Чудернацьки виглядатимуть вуса замість традиційної карнавальної маски, які легко змайструвати з вовни для валяння з відділу товарів для рукоділля.

Довгий светр
В такій одежі затишно і комфортно зустрічати Новий рік і на головній площі міста, і на пікніку на дачі.

Перевага такого новорічного убрання не лише в практичності, але і в тому, що його можна буквально "зробити" з підручних засобів. Старий витягнутий светр світлого кольору грубого плетення слід забризкати сріблястою або золотистою фарбою з балончика – і ви маєте на свята прекрасну, а крім того, модну річ, схожу на ті, що продаються в нових колекціях.

В такій невигадливій одежині ви можете зустріти Новий рік як золотий ельф, небесна хмаринка, або снігова бабка, підперезавши широкий светр декількома ременями. Собі до пари в подібний костюм легко вирядити коханого, тож, можливо, ви захочете стати космічними "гостями з майбутнього" на вашій новорічній вечірці.

Також до свят вам можуть знадобитись:
- блискучі туфлі або босоніжки (з лелітками, блискітками, крихтою) до вечірніх нарядів, якщо свято буде офіційним.

- домашні капці з шовкової тканини на випадок, якщо святкування передбачається вдома або у друзів на паркетній долівці. Добротні капці, що пасуватимуть до вашого новорічного убранства, завбачливо варто прихопити з собою в гості. Адже взувати гостьові тапки в клітинку на декілька розмірів більші за ваш – не надто добра компанія до продуманого новорічного образу.

- теплий вовняний палантин, щоб швиденько вибігати на балкон роздивлятися новорічні салюти або бахкати хлопавки.

- хутряна жилетка або горжетка. Вони не тільки модні вже декілька зимових сезонів поспіль, але й добре зігріватимуть за будь-яким новорічним столом. Тим паче, цієї зими натуральне хутро саме на піку популярності.

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів Stradivarius, H&M, ZARA, Giambattista Valli для Macy’s, Banana Republic.