Літковська експериментує з кольором, а Каменська/Кононова знову в чорному

Показ дизайнера Лілії Літковської щоразу збирає все більше і більше зіркових гостей та відомих постатей. Концентрація "stars" та "vip" в подіумній залі зашкалює, а під час дефіле ніде яблуку впасти від напливу гостей та шанувальників.

Цього разу серед тусовки були помічені співачка Ёлка, Ані Лорак з чоловіком, хореограф Франциско Гомес, Маша Єфросиніна з сестрою Лізою Ющенко та колеги по цеху, зокрема, вибаглива Ольга Громова, яка зав’язала з кар’єрою модельєра, але відвідує обрані покази.

Так вже склалося, що від Літковської завжди очікують чогось надзвичайного, і не зізнаються навіть собі, якщо раптом показ не виправдовує високих сподівань.

А втім, нинішня колекція більш комерційна за попередні. Хоча концепту і поменшало, та схожі силуети Лілія використовує із сезону в сезон, наприклад, сорочки з тугими комірцями та довгі цупкі сукні. Стиль дизайнера не надто змінюється, і це тішить прихильників її таланту – творчих та сміливих людей.

Літковська не зраджує улюбленому чорно-білому поєднанню, пропонуючи все нові і нові графічні варіації.

Натхненна російськими авангардистами, вона чи не вперше вводить колір до своїх концептуальних колекцій. "Колір – це складно!" – зізнається вже досвідчена дизайнерка, покористувавшись кольоровими палітрами Кандінського.

Єдина шуба в колекції, зшита печворком

Не обійшлося і без творчих мук. За декілька днів до показу було вирішено переробити частину колекції. Так спідниці та брюки стали коротшими – Лілія їх обрізала, а напередодні дефіле декілька пар взуття нашвидкуруч перефарбували в чорне.

Серед основних трендів, озвучених дизайнером, – асиметрія, теплі пухнасті фактури, чорно-білі поєднання, графіка та чисті кольори.

Модницям мають прийтися до смаку волохаті светри, плетені особливим чином з вовни ангори, пальто з м’якої мериносової вовни, лискуча шкіра. В осінньо-зимовому показі лише одна хутряна шубка, і та зшита зі шматків за принципом печворка.

Ноу-хау колекції – дивовижне взуття з м’якої шкіри на тонких підошвах. Схоже, Лілія зробила роботу над помилками минулого сезону, коли моделі у надто концептуальному взутті зі значними зусиллями дефілювали подіумом.

"Ми перебирали із близько 10 взуттєвих ательє, доки не знайшли найкращого майстра – Ірину Литвинську. Незвичною формою чобіт я хотіла підкреслити тонкі литки, а в носику виразити характер," – закручено пояснює дівчина.

Справді, взуття в порівнянні з попередніми колекціями жіночніше, хоча й екстравагантне, і дуже вже нагадує копитця. Даній моделі пророкують яскраве комерційне майбутнє.

До слова, саме Ірина Литвинська створює фантастичне взуття для іншої креативщиці – Олени Буреніної.

Побільшало комерційності і в іншого творчого дуету молодих прогресивних дизайнерок Наташі Каменської та Олесі Кононової.

Дівчата представили ряд притаманних їм пальто-коконів, широких плащів та прямих суконь, по-новому обіграли силует "дзвіночок": серед показаного на подіумі короткі розширені пальтечка, підперезані парки, спіднички-балони з бантовими складками.

Окремо слід відзначити помпезні аксесуари – кліпси з бісеру та каміння, чого концептуалісти зазвичай уникають.

Бренд KAMENSKAYAKONONOVA не зраджує монохромності – дівчата не схильні до експериментів з кольором. В показі помічені лише окремі червоні строї на фоні темних чорних і болотяних відтінків та скромні чорно-білі поєднання.

Читайте про UWF також на Таблоїд >>>

Реклама:

Головне сьогодні