Червоні сукні до новорічних свят від українських дизайнерів. Фото

Авангард української моди вирішив відзначити початок новорічних свят додатковою модною подією. Початок українських різдвяних гулянь і заразом індіанський кінець світу відсвяткували показами святкових вечірніх суконь.

Для організаторів та фешн-симпатиків подія стала своєрідним завершенням та підбиттям підсумків року, що минає, а для широкого загалу – ідеями нарядів для зустрічі нового року.

Українським дизайнерам дали своєрідне творче завдання на створення міні-колекцій червоних суконь. Хтось представив червоні блоки зі своїх останніх колекцій, а дехто підійшов до завдання зі всією відповідальністю, представивши на розсуд вибагливого бомонду самостійні "червоні" колекції, створені спеціально до заходу.

Такої людної вечірки українська мода давно не збирала, до того ж гостям запропонували відповідний "червоний" дрес-код. Залу оформили по-новорічному: дизайнерськими ялинками, тематичними інсталяціями й авторськими зміями від українських дизайнерів.

Серед них головні убори із зміями: капелюшки-рептилії Марти Холод, горгонівський капелюшок від Юлії Айсіної та зміїно-терновий вінок від Христини Бобкової, а ще "музейна" сукня-змія з давньої колекції Олексія Залевського.

Символ наступного року від Христини Бобкової

Дует Каменська/Кононова (kamenskakononova) відкривав вечір показом витриманих суконь нейтрального червоного відтінку з несподіваними прикрасами на кшталт українських ґерданів та опліч.

З колекції Каменська/Кононова

Анна Бублик запропонувала мереживні сукні на підкладці тілесного кольору та елементи з червоної шкіри.

Олена Даць розбавила показ літніх бавовняних суконь ніжного червоного відтінку платтями з квітковими принтами. Не дивлячись на романтичність натури, дизайнерка зізналась, що обожнює червоний колір і вважає, що кожна жінка має певні власні асоціації з червоним кольором. Особисто для Олени це колір кохання, а взимку – це ще й колір соковитих ягід.

З колекції Олени Даць

На противагу романтичності Олени Даць, молодий амбітний дизайнер Артем Климчук запропонував клієнткам сукні з оксамиту і важкого шовку глибокого криваво-червоного кольору.

Андре Тан продемонстрував фрагмент своєї літньої червоно-золотої колекції, що вже наробила багато галасу серед модних критиків. Андрій вважає, що червоний – колір не лише молодих дівчат, але й струнких.

"Якщо жінка 56-го розміру вдягне червону сукню, це буде виглядати щонайменше дивно," – вважає дизайнер.

З колекції Андре Тана

За визначенням Тана, червона сукня не повинна мати жорсткого корсету, високих розрізів, глибоких декольте чи бути надто короткою по довжині. Як і більшість дизайнерів, Андрій вважає червоний самодостатнім і сміливим кольором, який не потребує зайвих аксесуарів (як максимум – діаманти), і відкритого тіла, оскільки це виглядатиме вже не пристрасно, а вульгарно.

Молоді українські дизайнери Ксенія Мамедова, Лія Сін та MARCHI створили для події спеціально окремі святкові червоні міні-колекції. Червоні образи дизайнери пропонують поєднувати з чорними або ж бежевими аксесуарами і не надто переобтяжувати ювелірними прикрасами.

З колекції Ксенії Мамедової

Більшість дизайнерів сходяться на думці, що у модному товаристві червоний колір можна вважати поза модою. Колір пристрасті і кохання вже став візитівкою багатьох дизайнерів, зокрема, кутюр’є Валентино Гаравані (Valentino). За свою творчу кар’єру майстер створив чимало суконь найрізноманітніших відтінків червоного від ніжно-рожевих і коралових до багряних і лілових, та вважає, що червоний пасує будь-якій жінці. З червоних суконь майстра влаштовують цілі ретроспективи та музейні експозиції.

Кутюр’є Валентино Гаравані та моделі у легендарних червоних сукнях, 2007. Фото: Lorenzo Agius з сайту fashionweek.ua

Вищі за сезонні тренди і славнозвісні червоні підошви взуття від Christian Louboutin: у світі моди багато галасу наробили пристрасті навколо авторського права на червоний колір.

Інсталяція від закордонних колег: ялинка із червоних підошов Christian Louboutin у різдвяній вітрині паризького магазину. Фото з сайтуfashionblog.com.ua

Не забудьте почитати про саму вечірку на TabloID: Подружка Олі Янукович відзначилася на червоній вечірці

Реклама:

Головне сьогодні