Дефіле на льоду: ковзани замість підборів

Якими тільки способами не привертали увагу до своїх колекцій вітчизняні дизайнери одягу. Закриті покази для "віпів" організовували, театральні постановки влаштовували, артистів балету запрошували, снігом подіум засипали, світловими шоу вражали. От хіба що на ковзанці не катались. Чим і вирішила здивувати модних симпатиків молода дизайнерка Анастасія Іванова.

В рамках Українського Тижня Моди дизайнер запросила всіх охочих на одну зі столичних льодових арен, де імпровізованим подіумом стала крига. Ідея, звичайно, не нова. Час від часу дизайнери з усього світу влаштовують покази мод на ковзанках. Але столиця бачить таке вперше.

Найскладнішим у підготовці дефіле виявилось відібрати дівчат-моделей, які могли хоча б якось встояти на ковзанах. Серед усіх столичних модельних агенцій таких вправних назбиралося аж сімнадцять.

А далі розпочалися репетиції-тренування. Професійні фігуристки Заріна Савка і Тетяна Ткаченко за три погодинних заняття спромоглися навчити дівчат дефілювати на ковзанах. Усього ж знадобилось аж десять репетицій.

Перед початком дефіле вправлялися у катанні на ковзанах професійні фігуристки, призери чемпіонату України і міжнародних змагань з фігурного катання Заріна Савка і Тетяна Ткаченко

Сама ж дизайнерка, не менший "професіонал" у цій справі, до останнього відкладала навчання, а за чотири дні до показу почала активно тренуватися у ковзанярській справі, щоб, перефразовуючи відомий вислів, "не впасти обличчям на лід".

Моделей про всяк випадок застрахували на 30 000 грн. кожну, себе ж дизайнерка застрахувати забула. На щастя, ніхто з манекенниць під час шоу не постраждав. Головна ж героїня вечора ледь не забилася на фінальному виході, поки приймала поздоровлення і квіти від шанувальників. Чотирьох днів катання, вочевидь, замало для підготовки.

Гостей на показ зібралося вкрай мало, селебрітіс чкурнули на іншу модну світську вечірку. На ковзанку прийшли лише справжні прихильники та клієнти, серед яких сестри Наталія та Ольга Сумські, гурт "Пара нормальних", тріо "Гарячий шоколад". Та й публіка здебільшого не сукні роздивлялася, а непокоїлась, щоб дівчата з ковзанів не попадали.

"Пливучи" над подіумом, моделі продемонстрували чергову колекцію шовкових суконь. Молода дизайнерка вважає вечірні та коктейлі сукні своїм профілем, тому до пошиття верхнього одягу, навіть в осінньо-зимових колекціях, не поспішає приступати. Крім того, білявка порадила всім дівчатам і жінкам вбиратися лише у сукні і геть забути про штани та брюки.

Господиня вечора – дизайнер Анастасія Іванова – ледь не впала на фінальному виході

Нехитрий крій нарядів Анастасії Іванової кому завгодно буде до смаку. Колекція кишить розмаїттям соковитих кольорів і яскравих принтів, а нескладні фасони та силуети реалізовано у вдалій грі з фактурами – поєднанні тонкого шовку та цупкого фетру, кольорових сполученнях і доладних прикрасах ручної роботи.

Ковзанярські черевики розумно прикрили чорними чохлами. Дизайнер розповідає, через нетрадиційне взуття виникали складнощі з перевдяганням: дещо з одягу довелося розрізати прямо на моделях.

Реклама:

Головне сьогодні