Дачна екзотика від Вікторії Гресь і повернення Автанділа Цквітінідзе

Перший день Тижня Моди відзначився показами літніх колекцій Вікторії Гресь і дизайнера з Грузії Автанділа Цквітінідзе – довгоочікуваним поверненням на головний український подіум улюбленця багатьох українських модниць.

Свою чергову колекцію без зайвих вигадок досвідчена дизайнерка Вікторія Гресь назвала просто і за рахунком – "Колекція №47". Просто намагалася Гресь передати і творчий задум: природа, натуральність матеріалів, легкість і лаконічність силуетів.

Спочатку на подіум виходять дівчата в білих вишитих сарафанах і хустках на голові. Здається, колекція обіцяє бути з дачно-сільським присмаком. І тут же довгоногі "доярки" демонструють шовкові блейзери по останній моді, в принтах з’являються екзотичні нотки: кольорові папуги, мавпи, газелі, зебри і тигри, – і глядачі в залі вже цілком поринули в екзотичне сафарі.

"Мода від Гресь наступного літа – розлогі сарафани з м’якої бавовни і масивні прикраси!" – проголошує дизайнерка.

Вікторія вважає, що запропонувала ідеальний гардероб для відпочинку – це рухливі короткі та довгі сукні, туніки, сорочки, блейзери, жилети і широкі брюки. Сарафани з вишивкою рішельє і ручною гладдю доповнили масивні прикраси з каміння та емалі і сумки-торби зі шкіри.

Для літнього відпочинку, як екзотичного, так і дачного, художниця обрала виключно прості натуральні матеріали: льон та бавовна переважно в білому та споріднених відтінках: сірий, сіро-оливковий, пісочний, в поєднанні з принтованими тканинами, гобеленами, окремими шовковими деталями.

"Білого забагато не буває!" – переконана Гресь.

Якщо Вікторія Гресь у своїй творчості відходить від зумисне підкресленої сексапільності жінки, то її колега Автанділ Цквітінідзе, здається, навпаки, поринув у ніжно-романтичні почуття по-грузинськи – з головою.

Делікатною по кольоровій гамі буде наступного літа мода від Автанділа. Починається показ з ніжно-рожевих і пастельних барв, поступово переходить в червоний, чорно-білий і фуксію.

Автанділ теж використав принт як лейтмотив колекції. Авторське зображення янголятка на замовлення від грузинського художника, з яким дизайнер мав радість працювати попередній сезон, він "заховав" під шарами прозорого шовку, органзи і бавовни. Рафіновано-витончені наряди доповнили розмальовані вручну опліччя, горошки-аплікації з шифону і розшиті камінням деталі.

Під час свого відносного затишшя Автанділ Цквітінідзе не припиняв відвідувати Україну з показами, щоправда, на іншій модній площадці, орієнтованій здебільшого на молодь.

Тим не менше, індивідуальна робота з клієнтками не припиняється, а серед доробків дизайнера відкритий днями власний бутік у Києві, а також декілька корнерів у мультибрендових магазинах одягу від грузинських дизайнерів, чия творчість останнім часом користується шаленим попитом серед вітчизняних шанувальниць.

Реклама:

Головне сьогодні