Тест

Жіночність Літковської та кольорова колекція Каменська/Кононова

Покази Лілі Літковської вже давно must see (обов’язкові для перегляду) в середовищі українських модників, і щоразу у дівчини вистачає хисту не тільки триматися стилю, але й дивувати. Героїня цього сезону перетворилась на чуттєву жінку, змінивши вектор емоційних устремлінь з агресивності на вразливість.

Помітно, скільки жіночності додалося у творчості дизайнера. Художниця застосовує драпіровки, запахнуті жакети і плащі, підкреслює талію ременями, вдягає моделей у спідниці за коліно і сукні з оголеними плечима. Серед матеріалів багато шовку, крепдешину і тафти.

"Гнів на милість" змінила Літковська і у власному ставленні до кольору. Ще рік тому працювати з кольором Ліля вважала складною затією, сьогодні ж нарешті ми побачили одяг, що рясніє колірними відтінками. На тлі чорно-сірої гами з грою фактур вирізняються вкраплення солом’яної зелені, блакитного металіку з молочною кавою, світло-сірого в поєднанні з пастельними барвами.

Серед класичних тем дизайнера перфорована шкіра, трансформована в сітку, "волосаті" аксесуари, строї з полірованої шкіри, архітектурні силуети. До цілковитого "просвітлення" Лілі Літковській ще є над чим попрацювати.

А от колишня покровителька Літковської і "глянсова мама" багатьох українських дизайнерів Соня Забуга обрала цього дня яскраву жовту сукню з бетонним принтом з майбутньої колекції дуету Каменська/Кононова. "Головний редактор українського ELLE – єдина, хто отримав сукню до офіційного виходу колекції", – виправдовуються в команді.

Дівчата сповна вдовольнили прагнення енергійної мешканки великого міста носити в міру комфортний дизайнерський одяг. В цьому сезоні це легка, натуралістична колекція з симбіозом природного, проявленим у м’яких і пухнастих вовняних тканинах і ворсових фактурах оксамиту, ручному плетенні, оздобленні камінням з мармуровим ефектом і деревом; а також штучного, вираженого в графічних жорстких силуетах і крої, холодній шкірі, бетонній текстурі принту.

"Ми вперше використали принт. Це малюнок жовтого бетону і гальки. Замовляли його в Києві, і з технічної точки зору реалізувати це було непросто", – пояснила Наталія Каменська.

До чорного та білого кольору в колекції дівчат додався жовтий, теплий червоний і ніжний рожевий – зефірний колір. Як і попередній дизайнер-концептуаліст, дует пропонує наступного літа відмовитись від похмурих костюмів і фактурного монохрому, а віддати перевагу пастельним кольорам в лаконічних формах, яскравим колірним акцентам, принтам і текстурованим тканинам.

Обидві дизайнерські команди днями їдуть до Лондона представляти свої колекції на фестивалі "Дні України у Великій Британії", а дует Наталі Каменської та Олесі Кононової з власним показом відвідає ще й Казахстан.

Бренд Каменська/Кононова відомий широкому загалу завдяки лінійці аксесуарів, реалізованій у творчій колаборації з мережею взуттєвих магазинів Інтертоп. Вже відомо, що компанія призупиняє свою співпрацю з усіма українськими дизайнерами, серед яких були також Ліля Літковська, Світлана Бевза, Федір Возіанов та Лілія Пустовіт. Тому за авторським взуттям та аксесуарами наразі доведеться звертатись безпосередньо до дизайнерів.