Дизайнер з Болівуду привіз до Києва сукні за 50 тисяч доларів

Останній показ-закриття Українського Тижня Моди видався найбільш феєричним серед усіх. Представляти власну колекцію в Україні випала честь дизайнерові весільного та етнічного вбрання з Їндії – JJ Valaya (Дж. Дж. Валайя).

Дж. Дж. Валайя – відомий індійський дизайнер, який працює в сегменті кутюрного та урочистого вбрання, заснував власний модний дім Valaya у 1992 році. На батьківщині його вважають одним з піонерів індійської моди і дизайнером "індійського кутюру". У своїй творчості митець поєднує сучасні образи високої моди з традиційною індійською культурою та її художніми техніками.

Це перше шоу бренду JJ Valaya в Україні. До свого візиту чоловік готувався заздалегідь, знайомився з модним ринком нашої країни. А вже по приїзду відмітив всеохоплюючу красу українських жінок, таку, що навіть прості дівчата на вулиці виглядають як моделі.

У Києві дизайнер з Нью-Делі представив колекцію "Магараджа з Мадриду" – уявну подорож індійського монарха, зачарованого глибиною іспанської культури. Дизайнер поєднав елементи східної та іспанської традиції в сучасних модних тенденціях.

Схоже, співставлення двох різних культур для дизайнера – традиційне заняття. Дж. Дж. Валайя пояснює: "Перед тим була колекція про індійську та турецьку культури, а після цієї я готую про індійську та марокканську. Можливо, по відвідинах Києва я зроблю колекцію про Індію та Україну." (посміхається).

На київському показі "дизайнера з Болівуду", як його ще називають, зібралося багато індійських гостей, здебільшого вбраних у національне. Особливо тішили око жінки, вдягнені у яскраві кольорові сарі. Атмосфера в залі панувала така, наче потрапив до індійського кіно.

Та й почалося дефіле з танців! Серед дівчат в обрядових костюмах і брязкальцях ритмічно притупцьовував пасадобль іспанський красень-тореадор.

Основна частина дефіле складалася з п’яти субколекцій за джерелами натхнення і формоутворенням. Глядачі одразу очікували побачити розшиті камінням та лелітками сарі, але в першому блоці на подіумі демонстрували цілком європейські наряди, щоправда зі східним оздобленням.

Другим блоком були вбрання зі строкатих індійських тканин, оксамитів і гобеленів, прикрашені шитвом і камінням. Далі були справжні кутюрні сукні і благородні сарі золотисто-кремових відтінків, щедро гаптовані золотом.

В наступній частині чітко проглядались іспанські мотиви: контрастні строї, багаті на яскраву європейську вишивку. Завершальний блок символізував своєрідне "просвітлення": дизайнер використав блискучі парчові тканини для тунік і каптанів, спідниці максимально розшив зістареним золотом. Загалом в дефіле було 43 луки і жодного перевдягання. Завершала показ ведуча Сніжана Єгорова.

Дизайнер переконує, що його розкішні наряди пасуватимуть кожній жінці. Та на жаль, дозволити собі таку красу зможе не кожна. Ціни на вироби ручної роботи сягають тисяч доларів, за одну лише сукню від Дж. Дж. Валайя можна викласти близько 50 тисяч доларів. Така ціна виправдана тим, що виготовлення одного вбрання, гаптованого ручною вишивкою і всипаного камінням, може тривати 4-5 місяців.

Наступного дня після показу в індійця запланований шоу-рум, де сукні з колекції можна роздивитися зблизька, поміряти і придбати. Особисто дизайнер сподівається на довгострокові взаємини з українськими клієнтками.

Реклама:

Головне сьогодні