Тест

Born in Ukraine

Спеціально до Дня Незалежності України, у Києві стартував гучний патріотичний fashion-проект "Народжено в Україні".

Жінка з елегантним сивим каре, одягнена у світшот колекції Volya ("Воля") від одеської дизайнерки Маші Реви, зробленої спільно з київською маркою Sndct, позує для рекламної кампанії цієї лінії. Тетяна - гід із музею у Пирогово.

Таким чином автор ідеї вирішила використати у своєму проекті реальних людей, а не моделей. Це дуже знаково, адже її проект візуально інтерпретує зміни, котрі відбуваються в нашому суспільстві.

Примітно, що проект стартує якраз напередодні Дня Незалежності

"Для мене взагалі було важливо поняття "революції" в різні часи, не лише сьогодні. Це все такий мікс минулого і теперішнього, і ми начебто створюємо сьогоднішній момент, але, не забуваючи про історію", - каже Маша.

Саме ця колекція відсьогодні продається у одному з столичних мультибрендових магазинів - Helen Marlen Mandarin в рамках проекту "Народжено в Україні". Протягом місяця колекції осінь-зима 2014/15 п’яти українських дизайнерок одягу продаватимуться у спеціально облаштованому корнері магазину.

Серед них: Лілія Пустовіт (POUSTOVIT), Лілія Літковська (LITKOVSKAYA), Ксенія Шнайдер (Ksenia Schnaider), Маша Рева (Masha Reva)та Юлія Єфимчук (Yulia Yefimtchuk+). Біля рейла з одягом кожної з них – фото та інформація про них.

"За перші 4 години з часу старту продажів ми продали вже 10 футболок "My Love Ukraine" від Poustovit, перші продажі вже були і у Ksenia Schnaider та Masha Reva", - коментує запуск баєр та креативний директор магазину Олена Пащенко.

"Ми довго йшли до такої співпраці. Формуючи смаки та гардероби наших клієнтів, ми відчуваємо і свою причетність до подій, котрі відбуваються в Україні. Ми вважаємо, що це не випадковість, а закономірність, що українські дизайнери так гучно заявили про себе на міжнародній арені. Ми, вони і наша країна – всі разом виросли і сьогодні хочемо впевнено посісти своє місце у цивілізованому світі. Саме тому зараз, як ніколи, час для такого проекту", - продовжує вона.

Примітно, що проект стартує якраз напередодні Дня Незалежності. До речі, саме до цього свята, розробила свої футболки і Лілія Пустовіт: на них зворушливий хештег "myloveukraine".

"Це все вчасно. В країні черговий патріотичний підйом, дизайнери перераховують гроші постраждалим і військовим, люди як клієнти хочуть купувати щось патріотичне. Добре, що такий великий рітейлер дає цю можливість", - каже Лілія Пустовіт.

Світшот з колекції Лілії Пустовіт

До речі, багато магазинів просили дизайнерку зробити футолки з патріотичним принтом, тому її "My Love Ukraine" – це відповідь на потребу багатьох, а всі гроші від продажу вони також перераховують постраждалим у воєнних діях.

Ще одна учасниця проекту Ксенія Шнайдер нещодавно повернулася з Китаю, де вже презентувала свою нову колекцію. Світ моди просто підірвали її футболки та світшоти з написом "Corruption".

Світ моди просто підірвали її футболки та світшоти з написом "Corruption"

Дівчина зізнається, що китайці їх також обожнюють, незважаючи на "делікатну" тему. Її речі також буквально "народжені в Україні". Приміром одна з довгих суконь колекції пошита саме з українського деніму.

"Це дуже важливо, коли така велика компанія підтримує молодих дизайнерів", - зізнається Юлія Єфимчук, одна з п’ятірки. До речі, у квітні цього року вона отримала спеціальну відзнаку престижного конкурсу моди та фотографії у французькому місті Йер, де щорічно відбувається ця подія.

Колекція Юлії Єфімчук

Варто зауважити, що багато відомих дизайнерів починали саме звідти. Примітно, що в око журі впали її речі з бадьорими комуністичними написами а ля "Миру мир", котрі зараз звучать по-постмодерністськи.

Юлія Єфимчук у квітні цього року отримала спеціальну відзнаку престижного конкурсу моди та фотографії у французькому місті Йер

"Це не лише питання естетики, але і прояв віри та підтримки молодих дизайнерів, їхньої справи, їхньої команди. Для нас поява в Helen Marlen – це серйозний крок на шляху становлення бренду, який дасть сильний поштовх для зросту", - резюмує значимість цього проекту дизайнер Лілія Літковська.

Паралельно її колекція буде представлена і у культовому для світу моди мультибрендовому магазині Opening Ceremony у Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Токіо.

Автори фото: Антон Єременко та Євген Коваленко