Модна премія з Кобзарем

У Києві вп’яте пройшла церемонія вручення нагород Best Fashion Awards.

Представники світу української моди зібралися у вівторок на території Софії Київської у Митрополичому саду, щоб дізнатися, хто отримав Best Fashion Awards – одну з найбільш престижних премій у галузі моди в нашій країні.

Дрес-код вечора вказувався як ethno creative, що поставило багатьох запрошених в тупик.

Можливо, саме тому більшість не підтримала дрес-код, а одягнула максимум обруч з квітами та ягодами, а мінімум – речі від українських дизайнерів.

Номінантів у кожній з семи номінацій обирали fashion-експерти: редактори журналів, власники магазинів, блогери тощо. Цього року їх було 39.

"Я вперше був експертом і хотілося бути максимально об’єктивним, – каже Мирослав Мельник, автор багатьох книжок про моду, а також автор відомого своїми критичними висловлюваннями блогу. – Я моніторив всіх дизайнерів по всій Україні і відповідально заповнив таблицю".

У номінації "Відкриття року" виграв студент Київського національного університету технологій та дизайну Іван Фролов, який буквально взірвав подіуми своїми провокаційними колекціями.

Іван Фролов

Найкращими дизайнерами аксесуарів стали дівчата бренду Lake – Наталя Каменська та Олеся Кононова.

"Це був важкий час. Ця колекція була зроблена в такі моменти... просто дякую", – сказала Наталя.

Наталя Каменська та Олеся Кононова

За fashion-постановку нагороду отримав дизайнер Володимир Подолян. В різні сезони на своїх дефіле він влаштовував і снігопад, і встеляв попелом подіум тощо.

Володимир Подолян

В номініації "Натхнення" номінантів обирають не експерти, а самі дизайнери.

Ірина Данилевська, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week та співзасновниця премії, сказала, що вона півроку опитувала їх, намагаючись визначити, хто ж є для них музою. Нею стала старший редактор моди Vogue Україна – Юлія Пеліпас. Дівчина є однією з найбільш перспективних стилістів нашої країни та має відмінний смак.

Юлія Пеліпас

Спеціальну премію від журналу Viva для дизайнера з активною громадянською позицією отримала Ольга Навроцька. Відомий столичний мультитаскер розробила лінію футболок та світшотів на національно-визвольну тематику та продовжує бути активною у питаннях, важливих для країни.

Ольга Навроцька

Переможницею у номінації за визначний внесок у розвиток української моди стала Катерина Осадча, котра звісно на цій події знімала черговий сюжет для своєї телепередачі. Тим не менше для неї оголошення її як переможниці стало сюрпризом – організатори зуміли зберегти інтригу.

Це був останній рік, коли вручалася така номінація. З наступного її вже не буде, а новою номінацією стане категорія "Прорив".

Найкращим дизайнером чоловічого одягу став Олександр Каневський. Перші три роки нагороду отримував дизайнер з Донецька Віктор Анісімов, а минулого року перемогу здобув Артем Клімчук.

Лілія Літковська перемогла у номінації найкращий дизайнер жіночого одягу. Для неї цей рік став дуже успішним, адже її речі вперше почали продаватися у мережі Helen Marlen Group в рамках проекту "Народжено в Україні".

Ліля Літковська

А також у філіях престижного концепт-стору Opening Ceremony по обидва боки Атлантики.

До речі, цього року вперше замість подарунків переможцям крім відзнак дарували "Кобзар".

Реклама:

Головне сьогодні